Как да хванем коронавирус в социалните мрежи

Венци Мицов 28 февруари 2020 в 10:24 13196 1

Ако питате мен, коронавирусът вече е тук.

Не, не, спокойно - няма заразени в реалния живот. Там все още обикновения грип е проблем, а коронавирусът се опитва да си проправи път към страната ни, но още отсега ви казвам - ¡No pasarán! Ние ходим по жарава, ядем студена супа от кисело мляко, чесън и краставици, та някакъв коронавирус ли ще ни уплаши?

Това, че у нас все още няма официални случаи на заразяване, обаче не трябва да ни успокоява по никакъв начин. За целта някой трябва да ни държи будни и нащрек.

Е, да, правителството ни чат-пат успява да ни извади от състояние на постоянно развеселени идиоти с някоя величествена теза, като тази на здравния министър, който, милият, реши да ни праща в неплатен отпуск.

Но това не е достатъчно. Един здравен министър пролет не прави.

Затова тук, в този деликатен за обществото ни момент, на помощ идва народният гений.

Още на старта на епидемията всички се чудехме каква е вероятността вирусът да ни настигне. На помощ дойдоха различни теории, като тази, че Сорос и Бил Гейтс с помощта на извънземни, рептили, масони и розенкройцери създали вируса в тайни лаборатории.

Постепенно обаче тезите започнаха да се изчистват. Останаха 2 основни теории. Първата касаеше появата на коронавируса в световен мащаб. И виновно се оказа въздесъщото 5G на телефоните (помните, че то първо уби гълъбите, а сега явно е пренесло заразата).

Ето как тази епохална новина бе оповестена в социалните мрежи:

Хванахте ли се? Впрочем въпроснуия статус е пародиен. На финала авторката е написала нещо много показателно - "всички мрежи разпространяват неконтролируема простотия". Това обаче съвсем не означава, че мнозина не се хванаха именно за 5G - то:

Тази информация веднага бе разпространена из пространството на социалните мрежи и хората започнаха да гадаят дали да не се откажат доброволно от интернет, мобилни телефони... абе от всичко, което може да ни зарази.

Страхът от достигането на вируса до родна земя бе донякъде потушен от една теза, изказана от мнозина в мрежата.

"Не се бойте, ние хванахме коронавирус преди известно време, когато царя дойде да ни управлява. Държа ни 800 дни, ама не измряхме, споко" - написаха мнозина.

Но това не помогна.

В гаданията как точно би ни застигнал коварният и непознат до момента вирус първи фира дадоха клетите китайски ресторанти.

Уплашени дали патицата по пекински и сладко-киселото пиле не са от района на Ухан, мнозина сънародници започнаха да отбягват заведенията на нашите източни събратя. А някои стигнаха по-далеч в параноята - дадоха своята теза за разпространението на вируса:

30 лева за вирус си е жива далавера...

Но да не се шегуваме с нещо толкова опасно! Неслучайно кабинетът свика кризисен щаб, а летищата ни - клетите ни летища, видели какво ли не - се оказаха зони, на които дважди по-клети доктори мерят температурата на пристигащите от Азия. А отскоро - и от Северна Италия.

Светът се втурна да дири лечение за коварния вирус. Но ние вече бяхме изпреварили всички. Поне ако се вярва на социалните мрежи, които откриха лек.

Лек, който е уникален, типично български и убива всички микроби в зародиш.

РАКИЯТА!!!

Разбира се, че ракията е спасението в случая. Впрочем, ако вярваме на фейсбук, то това е световната новина, която, най-вероятно ще е и следващата номинация за нобелова награда в областта на медицината.

Вчера CNN реши,
ти ракийка си пийни...

Ех, как да не го избие на поезия човек, като е разбрал, че вече има лек срещу тая пандемия. Неслучайно започнаха да се организират и различни събития, свързани с масово лечение на коронавируса:

Така например за утре е насрочено Масово пиене на ракия против коронавирус. Събитието ще е пред Народното събрание (кой знае защо) от 22,20 часа вечерта. За целта се появиха и много доброволци - вирусолози, които явно са се заели да подготвят 50 градусови ваксини за народа.

Иначе в аптеките също настъпи хаос. Всички търсеха маски за лице. Всички, освен един:

Недостигът на маски доведе до истинска изобретателност. Тя още веднъж демонстрира креативната сила на българина, поставен пред изпитание. Впрочем ето каква маска бе препоръчана в социалните мрежи:

Пропуснахме ли нещо?

Ама разбира се. Хомеопатията!!!

Там също откриха ключа към лечението на коронавируса. И моментално алармираха любителите на разредения 1: 2 993 84 494 373 93 47448 пъти чай от мащерка

И така, след като открихме лечението и някак по-спокойно нахлухме в хипермаркетите, за да изкупим целия боб, леща, брашно и краве сирене, седнахме, отворихме си по една ваксина - гроздова, сливова, кайсиева.

А във Враца рентгенологът и фронтмен на една от най-известните пънк групи в България "Докторс Гого бенд" Димитър Цолов написа песен за коронавируса и, отпивайки от ваксината, я изпя във Фейсбук:

"И се разбрало - тая проклетия
мори се само с люта ракия
и но проблемо" - изпя доктор Цолов в този епичен кавър на Тото Кутуньо.

И така, лека - полека коронавирусът се превърна от заплаха в ежедневие. А карантината получи своят заслужен колаж:

На финала на този обзор от социалните мрежи не можем да минем без народния гений на нашите мургави събратя - ромите.

Странното е, че появилия се в youtube опус, качен от някой си Даниел Асенов - "Коронавирус кючек" вече не съществува в сайта за видеосподеляне.

SLO4AENOS??? NEMISLA!!!!

За сметка на това имаме чисто нов "Вирус кючек 2020", който можете да чуете, пиейки ваксина и подвиквайки - "Ръгъдъ-дъгъдъ-дъг, алеле лей лей лей лей, оп-са" под звуците на тая звукова благодат.

За сведение - кючекът е в канала на човек с име "Ayvaz Gringo Official"

И така, коронавирусът е световна и национална новина номер 1.

Както се казва, това ще е така, докато светът не познае ракията и не се излекува веднъж завинаги.

И за финал, мисля да сложа снимка с котенце.

Котенцата, казват, действали позитивно на хората. Затова и аз ще направя така - ето ви едно котенце.

И ви предлагам да мислим позитивно...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

29.02 2020 в 12:46

Стига с тия фалшиви новини бе, и децата вече знаят че се лекува с водка!
Значи: Ако не се чувствате добре - треснете една водка. Ако не се почувствате по-добре - треснете още една водка. Ако не се почувствате по-добре - треснете още една водка. И така трескайте водки докато се почувствате достатъчно добре, или докато не ви стане все едно как се чувствате.
Честито - вие сте излекуван!