Кончита Вурст стана №1 в музикална класация в Русия

OFFNews 13 май 2014 в 13:30 7469 7

Кончита Вурст

Победителят в „Евровизия“ Кончита Вурст се изкачи до първото място в класацията на iTunes в Русия за най-сваляни песни. За кратко песента на „брадатата жена“ от Австрия „Rise Like a Phoenix“ оглави класацията и сега е на трето място в чарта – далеч преди руската песен на тазгодишната „Евровизия“ на Томалчеви систърс, която е на 14 място в списъка на най-теглените и слушани песни.

Оказва се, че с яростната си критика срещу лошите „европейските нрави“ властта в Русия на практика е направила реклама на изпълнителя. Ден след финала на европейския музикален фестивал управляващата партия „Единна Русия“ официално заклейми конкурса и липсата на морал в европейците. В гневното си официално прессъобщение партията на руския президент Владимир Путин пропусна да отбележи факта, че част от гласовете за австрийския изпълнител дойдоха именно от Русия.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин коментира, че брадатата финалистка показвала „евроинтеграторите в тяхната европерспектива“, намеквайки за ориентацията на властта в Украйна към Европейския съюз. От руската комунистическа партия пък призоваха Русия да организира мултинационален контраконкурс „Гласът на Евразия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови