Московски вестник обясни защо руските олимпийки са толкова красиви

Юлиуш Висожински
26 август 2016 в 18:10 | 15717 |4

"Гледаш нашите спортистки и сърцето ти се радва - всички са толкова красиви! А чужденките напомнят на камара мускули. Как да си обясним това?"

Този въпрос е изпратил читател на легендарния руски седмичник "Аргументи и факти" и типично в стила си изданието е побързало да даде логично обяснение. 

Журналистите от "Аргументи и факти" са се обърнали за помощ към Ирина Круглова, заместник директор по лечебната дейност във Федералния научно-клиничен център по спортна медицина. Круглова дава следния отговор:

"На първо място красотата се дължи на системна работа и здравословен начин на живот. Нашите спортистки са работяги, предани на своето дело. На второ място - при нашите момичета е съчетана и спокойната славянска красота, и съблазнителната магия на източната кръв, и тайните на угро-финските племена. Влияние оказа и негативната атмосфера преди Олимпиадата. Там най-ценни бяха победите и усмивките на медалистките, които подсилваха тяхната изключителна красота".

Припомняме, че легендарното издание "Аргументи и факти" излиза от 1978 година и първоначално служи като бюлетин-помагало за агитаторите и политинформаторите в СССР, защото публикува кратко, точно и ясно статистически данни и анализи към тях, които в масовата съветска преса бяха трудно откриваеми.

+ 10
- 3
Еми чесновия и той веднъж да е прав. Повечето от руските олимпийки са красавици. Факт.
Bobek

Рейтинг : 1281

27.08 2016 в 08:34 3
+ 8
- 16
Да не забравяме и благоприятното кремълско слънцестоене на Путинката и широкоспектърното допинговане.
Лопе де Вега

Рейтинг : 18215

27.08 2016 в 08:05 2
+ 14
- 0
Бащата на тази красавица е от Бангладеш! Комбинацията от гени е създала тази красота. А нашите момичета, испанките, израелските момичета - планини от мускули и торби с лой. Съветската мегаломания е безсмъртна! Съветските джуджета са най-големите в света!

Аз припомням, че преди преустройката "Аргументи и факти" публикуваше САМО РАЗРЕШЕНОТО от цензурата. Както всички останали съветски вестници и списания.

Поздрав!
чесън

Рейтинг : -14260

26.08 2016 в 18:25 1

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук