Ози Озбърн: Никога не режете ноктите на котка. Това е ампутация, не маникюр

OFFNews 30 януари 2020 в 13:04 3705 0

Снимка Twitter

71-годишната британска рок легенда Ози Озбърн призова хората да спрат да режат ноктите на котките си, тъй като "това е ампутация, не маникюр", съобщи природозащитната организация РЕТА (Хора за етично отношение към животните). 

В партньорство с PETA Озбърн заяви, че това е "изопачена и погрешна" практика. Той отправи молбата си по време на кампания на организацията, целяща забраната на практиката в САЩ.

“Ампутирането на пръстите на котките е изопачено и погрешно. Ако диванът Ви е по-важен от здравето и щастието на котката Ви, значи не заслужавате да притежавате животно! Осигурете драскалка за котките, вместо да ги осакатявате за цял живот", призова рокаджията.

На плакат на РЕТА Озбърн е изобразен с преработени пръсти, така че да изглеждат отрязани и с кръв, стичаща се по ръцете му. 

Съпругата и дъщерята на певеца също работят с организацията в кампания, свързана с жестокостта на кожената промишленост. 

Рязането на котешки нокти е забранено в редица страни като Великобритания, Австрия, Япония, както и в американския щат Ню Йорк. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови