Руски солдат с подвиг в Херсон: Открадна енот от зоопарка преди да избяга

OFFNews 13 ноември 2022 в 10:35 12922 6

енот
Руски солдат открадна енот от зоопарка в Херсон.

Един от руснаците, бягащи от Херсон, е откраднал енот от градската зоологическа градина. Тази история стана известна от публикация в Телеграм на руската военна кореспондентка Анна Долгорева.

"Много ме молеха за добри новини за Херсон, но всъщност единствената добра новина е, че мой приятел е успял да открадне енот от Херсонския зоопарк", пише тя. 

Долгорева говори и за "бъркотия и непоследователност" при изтеглянето на руските войски от града.

Новината за кражбата на миещото мече вече е меме в социалните мрежи.

Украински потребители открито се подиграват на руското злодейство:

"ВСУ са готови да разменят 10 пленени мобилизирани за енота от зоопарка в Херсон, който бе откраднат от героически отстъпващата втора армия в света. Така и ще го запишем - цената на живота в Путинска Русия е една десета от тази на украински енот", гласи една от публикациите.

Съветникът в администрацията на президента Зеленски Олексий Арестович също даде своя принос, публикувайки тази картинка.

Други пък дават надежда на милото животинче, пленено от руските нашественици.

Иначе историята с откраднатия енот изглежда малко странна, тъй като още на 7 ноември рупорът на руската пропаганда ТАСС съобщи, че всички животни от зоопарка в Херсон са били преместени в Крим.

Преди няколко дни в мрежата се появи видео как руснаци "отвличат" детско влакче при оттеглянето си.

И докато руските солдати крадат еноти и детски влакчета, се оказва, че са забравили част от военните си съоръжения. Когато ВСУ влезе на превърналото се в легенда херсонско летище Чернобаевка, там ги чакаше съвсем изправен хеликоптер Ми-8.

Според Наталия Хуменюк, ръководител на пресцентъра на Южното оперативно командване на освободените територии са открити руски танкове, артилерия и друга техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

6

Merc

13.11 2022 в 20:38

В РФ учреждена новая государственная награда - медаль "За взятие Енота".

210

5

Merc

13.11 2022 в 20:29

Газманов отменил концерты в Херсоне. Странно, именно теперь его ждут там с ещё большим нетерпением.

-5426

4

Бай Пешо от Перни 6

13.11 2022 в 19:50

Пак не са измислили някоя стандартна тъпотия, като например че го е изял. Мисирките са си мисирки. Няма независими и обективни медии у нас. Да о новото законодателство на ЕС промени нещо, но надали.

9347

3

Анализи

13.11 2022 в 13:37

Швейк е велика книга, малко хора знаят, че авторът и, Ярослав Хашек е бил с леви убеждения и по тази причина е емигрирал в Сталинова Русия, където е намерил смъртта си в един от концлагерите на Сталин в Сибир.

-480

2

Октим

13.11 2022 в 12:21

Че го е откраднал не е чудно, тъй като руските боклуци друго не могат, но ми е интерсно дали след това го е изял като мезе към водката ...!!!???

2099

1

Mateevk

13.11 2022 в 11:01

Няма по-лошо от това да станеш за смях. Отдавна бях забелязал че походката на Путин е досущ като тази на любимия ми герой Швейк, но сега вече виждам, че приликите са много повече. Това към тези, за които "Швейк" е една от най-великите книги за всички времена! Представям си даже том трети "Украинският енот.....в руски плен".