С бебе на плажа: Как да се справим без паника и нерви

OFFNews 18 юни 2020 в 17:07 4329 0

Всеки миг с вашето бебе несъмнено е вълшебен, а преживените емоции - незабравими. Нормално е да нямате търпение да споделяте тези ценни моменти заедно. Развитието е толкова бързо, че лесно бихте могли да пропуснете първото гукане, първата усмивка или първата думичка.

Ето, че наближава лятото и ви предстои едно незабравимо приключение - първият плаж. Да видите радостта в очите на невръстното си отроче, удивено от безкрая на природата. Въпреки нетърпението, с което очаквате това време, един ден на пясъка може да се окаже огромно предизвикателство за запазване спокойствието на родителите.

Какво не трябва да забравяте

  • Детско плажно масло

Нежната бебешка кожа е изключително чувствителна към условията на околната среда. Силните слънчеви лъчи не са шега. Приемете сериозно грижата за мъника. Използвайте ранните часове, за да се насладите на морето. Тогава слънцето не пече прекалено интензивно и бихте могли да си откраднете няколко безопасни часа.

Задължително използвайте чадър. Ако не ви се носи екстра багаж, възползвайте се от тези на пясъчната ивица.

Всъщност един няма да ви стигне. Дрешките на мъника са толкова компактни, че не бихте могли да имате проблем с носенето. Причините за смяната им може да са хиляди.

Подгответе се предварително и запазете спокойствие на духа, независимо от обстоятелствата. Кое е по-важно, да сте чисти или да се забавлявате?

Лятото може и да е сравнително кратък сезон, но изисква богат гардероб. Вярно е, че всичко съхне бързо, но не е редно да се тревожите за прането, когато можете да събирате слънчеви лъчи в парка.

Подгответе си богат набор от дрехи. Не се тревожете дали ще ги износите. Важно е да имате всичко под ръка. И вероятно няма да се въздържите от сладките модели, които ще ви карат още повече да се възхищавате на вашето красиво бебе!

  • Вода, храна и лакомства

Играта на плажа може да е изключително изтощаваща. Бъдете заредени с всичко необходимо за възвръщане силите на мъника. Помислете и за себе си. Доза кафе в термос няма да ви се отрази зле.

Подгответе се с допълнителен чифт хавлии, а защо не и с възглавничка за бързо подремване.

  • Плажни играчки

Може и да не ви се струва удачно да допълвате и без това обемните чанти, но без играчки няма да стане. Това е единственото време в годината, когато можете да се възползвате от пясъчните замъци, фигурките и каквото друго ви хрумне.

Не лишавайте мъника от подобна радост. Включете се в разтоварващите занимания.

  • Търпение

Не на последно място трябва да сте много спокойни и наблюдателни. Плажа не е мястото, на което да се разсейвате, особено когато сте с малко дете. Има и такива, които се страхуват от водата и без родители никога няма да се осмелят да я доближат. Но никога не се знае.

Бебето винаги може да подложи нервите ви на изпитание по всякакви начини. Не трябва да се поддавате на подобни провокации. Хладнокръвното запазване на духа ще даде ясен знак, че подобни номера няма да сполучат.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови