Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спалнята – основен приоритет за пълноценна почивка

OFFNews 12 юли 2019 в 15:14 4023 0

Обзавеждането на ново жилище е щастлив момент, в който е важно да се разпределят помещенията според тяхната функционалност. Ако разполагате с повече стаи, вие определено ще се сблъскаме с по-малко проблеми. 


От къде да започнем?

Може би от най – важното: спалнята. Тази стая трябва да отговаря на много изисквания, за да се чувствате удобно в нея. Почивката и качественият сън не са за пренебрегване, за това е хубаво да си осигурите всички предпоставки с цел постигането им.

Тишината е едно от най – важните условия за здрава и пълноценна отмора. Не можем да избираме съседите си, макар винаги да се надяваме, че ще попаднем на коректни такива, но можем да се спрем на най–изолираното помещение, което предоставя максимално спокойствие.

Южното разположение с много слънчеви лъчи не е удачен вариант. Добре би било, ако можем да се наслаждаваме на приглушена атмосфера. Дори и плътни щори и пердета няма да могат да изолират напълно ярките светлини, особено през летния сезон, а допълнителната топлина също не е за предпочитане. Тялото е оптимално настроено за релакс и почивка при малко по-ниска температура: 18 – 20 градуса, за това не е препоръчително да наблягаме на топлите помещения.

Ако етажът не е много висок и има наличието на дървета, това само по себе си ще създаде отпускаща и омиротворяваща атмосфера, която е предпочитана в спалнята.

Мебелите

Качеството тук трябва да е водещо. Леглото е нужно да отговаря напълно на вашите потребности, но матракът е едно от най-важните условия за здрав и качествен сън. Позицията на тялото е от изключителна важност по отношение на физическото и психическото здраве на човека. Когато не е постигнато удобство в легнала позиция, могат да се наблюдават редица странични негативни ефекти, които да доведат до изкривяване, болки, напрежение и умора.

Продуктивността и стабилното психическо поведение през деня имат пряка зависимост с пълноценния сън. Ако той е недостатъчен може да доведе дори до забавяне на метаболизма, преждевременно състаряване, и нарушена психическа стабилност. Факторите, които ни притискат са много и тяхната сериозност не трябва да се подценява.

Парите, които ще вложите в скъпи и качествени продукти, ще ви се възвърнат под формата на здрав организъм и бодър дух.

Организация

Не се изкушавайте да претрупате стаята с всичко, което би могло да ви хареса. Семплите и уютни варианти на обзавеждане ще ви предпазят от бъркотията, която не е приятел на пълноценната почивка.

Крещящите цветове също не са за предпочитане. Те ще напрегнат организма, а на него му е нужно отпускащо спокойствие. Нежните пастелни тонове са по-удачни за този тип помещение. Ако все пак ви се струва много скучно, весел акцент би разведрил еднообразната атмосфера. Нотка цвят на правилното място ще освежи интериора, но няма да го направи тежък и кичозен.

Все пак индивидуалният вкус е от значение – спазвайки собствените си предпочитания, имате по-голям шанс да обособите идеалното място за разпускане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!