Тоалетната хартия - начин на употреба с чувство за хумор

OFFNews 20 март 2020 в 16:39 5185 0

Снимка pixabay

Светът е жертва на пандемията от новия коронавирус - COVID-19. В много страни вече е обявено извънредно положение и хората започнаха да се запасяват и презапасяват с всякакви стоки за дългия си престой вкъщи.

Една от интересните тенденции, не само у нас, но и в световен мащаб, се оказа покупката на някак приемания за даденост артикул - тоалетна хартия. 

В мрежата се появиха редица видеа, показващи как хора стигат буквално до бой за пакети от безценните рула.

Дори това да изглежда на пръв поглед нелогично, психолози обясниха причината за внезапния интерес към презапасяване с тоалетна хартия.

Едновременно с това, интернет пространството се запълни и с редица забавни идеи за алтернативни приложения на 128-те рула, които така или иначе вече сме закупили. Хората показаха, че чувството за хумор и самоирония не са ни напуснали, дори в условията на тази нелека ситуация.

Предлагаме на вашето внимание няколко от свежите идеи:

1. Брояч за запаса тоалетна хартия

Уебсайта, наречен How much toilet paper? изчислява какви са запасите ви от жизненоважния артикул. Просто въвеждате броя рула тоалетна хартия, с които разполагате, както и средния брой посещения на тоалетната на ден и получавате информация за колко дни напред сте запасени, както и на какъв процент от периода на карантина отговаря това.

Според описанието в самия сайт, той е създаден от софтуерния инженер Бен Сасън и артистът Сам Харис след разговор между тях колко тоалетна хартия ще е разумно да купят за предстоящия период на самоизолация. Сайтът вече е използван от над 2 милиона души. Според него средно потребителите имат 500% повече тоалетна хартия, отколкото им е необходима за карантината и авторите се надяват, че с тези изчисления ще спрат презапасяването, което води до недостиг по магазините. 

2. Физически упражнения с тоалетна хартия

Едно от видеата, които обиколиха социалните мрежи се нарича Toilet paper workout - тренировка с тоалетна хартия. В него млада дама в добра форма показва упражнения, съсредоточени около няколко рула от безценния артикул. Едно от предимствата им е, че могат да се изпълняват в домашни условия, което със сигурност може не само да подобри физическата на форма, но и да подобри настроението ни. Здрав дух в здраво тяло!

3. Само тук! Само сега! Купете тоалетна хартия и получавате диамантен пръстен!

Със сигурност в условията на криза някои части на бизнеса остават загърбени за сметка на други. Това несъмнено е вярно за луксозната бижутерия и търговията с диаманти. Това обаче явно не може да смути този магазин за бижута, който с бизнес нюх и чувство за хумор предлага уникална промоция:

"Тоалетна хартия 3999 щатски долара. Пръстен с диамант един карат безплатно с покупката."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови