Това ли е най-гениалната кампания за карантината (видео)

OFFNews 26 март 2020 в 22:30 4353 0

Какво мразят най-много кино маниаците? Спойлер-и, разбира се!

Студенти от едно от най-известните училища за рекламисти в света Miami Ad School използваха това в гениална рекламна кампания, за да насърчат спазването на социалната дистанция по време на епидемията от Covid-19.

Идеята им е да разположат билборди със спойлъри* на новите заглавия на Netflix на ключови места, където традиционно се събират хора - до ескалаторите в метрото, автобусни спирки, градски площади, по фасадите на молове и др.

"Най-сигурният начин да се спре разпространението на Covid-19 е да #ОстанетеВкъщиПоДяволите. Някои хора смятат, че е ОК да излязат да разпуснат. Проучване показа, че трима от десет канадци мислят, че няма проблем да се събират на групи по време на епидемията. В курорта Клийторпс хора все още го правят въпреки забраната на правителството. (...) Така провалят всички ни (тук е ползвана игра на думи с думата spoil, от която идва и spoiler). Затова взехме крайни мерки: Спойлваме любимите им сериали по Netflix! Слагаме билборди на места за събиране на хора и спойлваме най-гледаните продукции на Netflix", oбясняват замисъла си авторите. Преди това други билборди предупреждават, че тръгнете ли към съответното място, ще видите спойлер. Като например умира ли Джим Хопър от Stranger Things.

Ако вирусът не ви спре да излизате, спойлерите ще го направят, e мотото на кампанията.

Рекламата е създадена от Miami Ad School - Тайланд и не е излъчена или публикувана, а е само учебен проект. Преди ден бе пусната в Youtube и предизвика интерес сред професионалната общост на рекламистите.

*Спойлър, спойлер (spoiler) - Дума, която в киното означава да разкажеш края на филма или да издадеш твърде много за него на зрител, който още не го е гледал. Идва от глагола spoil - развалям, провалям.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови