Този 93-годишен човек ли е Дядо Коледа?

OFFNews 22 декември 2019 в 07:27 3648 0

Има хора, които биха направили всичко, за да не остане никое дете без подарък за Коледа.

Всяка година на Рождество Христово 93-годишният производител на играчки Ед Хигинботам от Пенсилвания дарява стотици свои ръчно изработени дървени играчки на малчугани в нужда.

Възрастният човек прави това добро дело от около 30 години, а местната полиция му помага да разпространява играчките в приютите за деца, както и на социално слаби семейства в околността.

Хигинботам е самоук майстор. Превърнал е дървообработването в свое хоби. Първоначално си търсел разнообразие, но лека-полека заниманията с дървото се превърнали в истинска страст, с която решил да радва и други хора.

Всеки ден след като стане от сън човекът не мързелува, целогодишно се труди от 8 до 16 ч в работилницата си край Питсбърг, стремейки се да направи достатъчно играчки за празниците.

Дърводелецът изработва колички, камиончета и трактори. Внимава и за най-малките детайли, като стълбата на пожарна кола или юздите на конете.

Когато го питат дали се чувства като Дядо Коледа, той отговоря:

"Това просто е нещо, което обичам да правя. Правя и други хора щастливи. Ако това е да си Дядо Коледа, тогава занчи аз съм Дядо Коледа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови