Тръмп ще прати съобщение за тревога на всички американци в четвъртък (видео)

OFFNews 16 септември 2018 в 15:19 4307 1

Нова по рода си система за предупреждение ще бъде тествана в четвъртък Националната агенция за управление на извънредните ситуации на САЩ (FEMA) ще тества нова система за предупреждение. В четвъртък на мобилните си телефони американците ще получат съобщение, наречено "Президентска тревога" (Presidential Alert), а самото съобщение ще гласи: "ТОВА Е ТЕСТ на Националната агенция за управление на извънредните ситуации. Не е нужно да предприемате някакви действия". 

На практика системата EAS представлява инструмент, чрез който се предоставя на президента да общува с нацията по време на извънредни ситуации. Затова вече и противниците на Тръмп възразиха, че не искат да получават съобщения от него. Системата е изградена още през 2012 година, но технически това е първият тест на "президентско ниво".

На практика потребителите не могат да направят каквото и да е, за да предотвратят получаването на това съобщение. 

Президентската тревога е едно от трите нива на предупреждение на агенцията, която е ангажирана и с предупрежденията за предстоящи урагани или изчезнали деца. 

На 20 септември системата ще бъде тествана едновременно и по телевизията и по радиото. 

Вече се появиха спекулации, че правителството на Доналд Тръмп контролира гражданите чрез проследяване с технологии от ново поколение. Доказателство за това била именно и системата за ранно предупреждение. Експерти обаче отрекоха системата на FEMA да има нещо общо с проследяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови