Защо тези 6 палета скрепяват дружбата между Южна и Северна Корея (снимки)

OFFNews 26 ноември 2018 в 14:41 4572 1

Президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин и неговата съпруга се снимаха с палета, родени от едно от кучетата, които севернокорейският лидер Ким Чен Ун им подари като символ на укрепване на връзката между двете държави, предаде "Франс прес".

Снимките, разпространени в неделя, показват Мун и неговата половинка пред резиденцията в Сеул усмихнати, заобиколени от 6 малки кученца и тяхната майка Гоми.

След срещата в Пьонгчанг през септември Ким Чен Ун изпрати на южнокорейския си колега двойка кучета от местна ловджийска порода като знак за приятелството между двамата лидери. 

"Запознайте се с новородените палета на Гоми, едно от кучетата пунгсан от Северна Корея", съобщи в Туитър пресслужбата на Мун Дже-Ин.

Майката и малките кученца - три мъжки и три женски, родени на 9 ноември, са в добро здраве, посочват от кабинета на президента.

Известни с лоялността и интелекта си, кучетата от ловджийската порода пунгсан произлизат от областта със същото име в Северна Корея.

"Тъй като бременността на тези кучета протича 2 месеца, Гоми трябва да е била бременна, когато я получихме", пише южнокорейският лидер в Туитър.

Мун Дже-Ин е известен с любовта си към кучетата - той се грижи за четири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

26.11 2018 в 20:02

Когато обичаш кученца, не може да си лош човек. Надявам се това да важи и за този, който подарява кученца.