Зебра избяга от цирк в Германия, предизвика катастрофа, хаос и затваряне на магистрала

Животното бе застреляно след безуспешни опити за залавянето му

OFFNews 03 октомври 2019 в 10:04 3108 0

Зебра избяга от цирк в Германия, предизвика хаос на магистрала и пътен инцидент, след което беше застреляна, съобщи полицията, цитирана от Би Би Си.

Инцидентът станал в четвъртък в северния град Росток, където животното нарушило трафика и повредило автомобили на магистрала А20. Впоследствие било застреляно от полицай.

Втора зебра, която също е избягала от цирка, е била уловена.

Остава неясно как животните са успели да избягат от цирка във вторник вечерта.

В сряда сутринта полицията отправи предупреждение чрез Туитър, че избягала зебра е нарушила трафика на магистрала А20 и е причинила инцидент. "Животното се движи в противоположната на движението посока на аутобана от Тесин към Росток", заяви говорител на полицията пред Deutsche Welle.

В изявление по-късно органите на реда съобщиха, че няма ранени при предизвиканата от животното катастрофа. Тя станала, когато една кола отбила, за да избегне зебрата, вследствие на което друг автомобил я ударил.

По пътя си зебрата повредила и други превозни средства и предизвика временно затваряне на магистралата. Била застреляна близо до кметство Телков безуспешни опити на властите да я заловят жива. Втората зебра е върната в цирка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови