10-етажен блок рухна в Русия, има 4 потвърдени жертви, съдбата на 68 души е неизвестна

OFFNews 31 декември 2018 в 11:18 11058 0

Снимка ТАСС

Експлозия на битов газ предизвика срутване на десететажен жилищен блок в руския град Магнитогорск в Урал. Засега са потвърдени 4 жертви. Установена е съдбата на 52 от 120-те жители на пострадалия вход, съобщи днес губернаторът на Челябинска област Борис Дубровски, цитиран от БТА.

В рухналата част от сградата са били регистрирани 111 души и 9 са живели като наематели - общо 120, уточни той. Има данни за 52 души (4 загинали, 16 евакуирани, включително 7 деца, 4 настанени в болници, включително 2 деца, осъществен е контакт с още 28). Съдбата на 68 жители на входа все още не се знае.

Правителството на Русия ще предостави цялата необходима помощ на пострадалите при трагедията в Магнитогорск. Това заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от пресслужбата на кабинета, предаде ТАСС.

Министър-председателят увери в разговор по телефона губернатора Дубровски, шеф на местния оперативен щаб, че "ще бъдат взети всички необходими решения за подпомагане на пострадалите".

Дубровски докладва на руския президент Владимир Путин и на премиера за ситуацията и мерките, вземани от властите на региона, допълва БТА.

По нареждане на държавния глава за Магнитогорск отпътуваха руският министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев с оперативна група и здравният министър Вероника Скворцова, информира агенцията. В най-скоро време там ще пристигнат и спасители от аеромобилния отряд "Центроспас".

Властите на Челябинска област ще купят апартаменти на хората, останали без подслон заради трагедията, обеща Дубровски в ефира на телевизия "Росия-24".

Магнитогорският металургичен комбинат ще отпусне хуманитарна и финансова помощ на пострадалите от експлозията, съобщи шефът на борда на компанията Виктор Рашников.

Комбинатът е предоставил техника, спасителни екипи и доброволци за аварийните работи на местопроизшествието, посочи той.

Във връзка с трагедията в Магнитогорск празничното новогодишно обръщение на губернатора към жителите на Челябинска област няма да бъде излъчено по телевизията, съобщи пресслужбата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови