10 области потъват в мъгла

OFFNews 04 декември 2018 в 06:00 3462 0

Снимка pixabay.com

След вчерашния мъглив ден и днес 10 области ще потънат в мъгла. Те са: София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра, показва картата на Националния институт по метеорология и хидрология. Във всички тях е в сила жълт предупредителен код за потенциално опасно време.

Мъглата ще се задържи през по-голямата част от денонощието. Ще остане тихо.

На много места и дневните температури ще са отрицателни. Най-студено ще е в Дунавската равнина. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – малко над нулата. Максималните ще са между 4° и 9°, в Дунавската равнина - от минус 3° до 0°. В София минималната ще е минус 4, а максималната - плюс 5 градуса.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще има мъгли или ниска облачност. В следобедните часове ще има временно подобрение на видимостта и намаление на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови