10 служители на завод "Костал" в Пазарджик с COVID-19

OFFNews 20 май 2020 в 16:52 6196 1

Десетима служители на завода за автомобилни части "Костал" в Пазарджик са с положителни проби за COVID 19. Резултатите са станали ясно след рутинно тестване на работниците, съобщи областният управител Стефан Мирев на онлайн брифинг след заседание на Областния кризисен щаб, цитиран от БТА.

Всички хора с положителни проби са в добро здравословно състояние и са под карантина. Производствените линии, където са установени случаите, са затворени. В завода се извършва дезинфекция. В момента в предприятието работят не повече от 100 души, допълни областният управител. Резултатите от започналото епидемиологично проучване в завода ще определят по-нататъшния му режим на работа.

Броят на заразените с коронавирус в Пазарджишка област е 89. От тях са хоспитализирани 13, а 28 са на домашно лечение. Излекувани са 30 пациенти. Под домашна карантина към днешна дата са 1985 души. Няма нови случаи на заразени медици.

Директорът на РЗИ- Пазарджик д-р Фани Петрова увери, че болниците разполагат с достатъчен капацитет от легла за прием на болни. Нови 25 проби са изпратени за изследване през последното денонощие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови