108 000 лева ще ни струва репликата за 'абсолютния престъпник'. Но авторът ѝ няма да си посипва главата с пепел

OFFNews 02 декември 2018 в 14:22 8533 0

Снимка btvnovinite.bg

Няма да си посипвам главата с пепел! - това е днешната реакция на бившия зам.-градски прокурор на София Роман Василев за репликата му "Тъй като сте си абсолютен престъпник" при ареста на Николай Цонев през 2010 г.

Бившият военен министър Цонев ще получи 108 000 лева от държавата, след като осъди прокуратурата за моралните вреди, които е претърпял при ареста и делото за подкуп. Преди 3 години той беше окончателно оправдан.

Психическото и емоционалното напрежение към онзи момент доведе до тези неконтролирани мои думи. Но аз още същия ден съм се извинил за думите и съм се отвел от досъдебното производство, за да няма съмнения. Но бъдете сигурни - няма да си заравям главата в пясъка заради това, което съм казал, каза днес пред bTV Роман Василев.

Тогава стресът по това дело беше доста голям. Тези изречени думи не са за хвалба, поднесъл съм своите извинения, не съм се крил, казах, че поемам цялата отговорност, твърди той.

Василев си позволи и следната реплика към водещата Евгения Марчева: "Честно да ви кажа - ако с такъв ентусиазъм отразявахме успехите на прокуратурата, обществото щеше да има съвсем друг вид".

В момента Василев работи в "голяма международна компания". Преценил за себе си, че му е необходимо "малко повече спокойствие".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!