13 нови трамваи тръгват по линията на Петицата, подписаха договора днес

OFFNews 29 януари 2019 в 12:39 2471 1

13 нови трамвая тръгват по линията на Петицата до края на годината. 

„Столичен електротранспорт” ЕАД и полската компания PESA Bydgoszcz SA сключиха днес договор за доставка на 13 броя нископодови съчленени трамваи, съобщиха от "Московска" 33.

Новите превозни средства ще бъдат нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, ще разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 м, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички. С доставката на нови 13 трамвая ще се обновят изцяло превозните средства на трамвайна линия №5.

Очаква се трамваите да пристигнат в София на две партиди до края на октомври 2019 г. и да бъдат пуснати в редовна експлоатация до края на годината. 

Договорът е на обща стойност 44 796 377.36 лв. и е част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Предвидени са също доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови