13 ранени при катастрофата край Сандански, Пирогов и ВМА готови да приемат пострадали

OFFNews 05 февруари 2019 в 11:39 4451 0

Снимка БГНЕС

13 души са ранени при верижната катастрофа  на магистрала „Струма" край Сандански тази сутрин по последни данни. 

По данни на здравното министерство пострадалите са транспортирани от екипите на центровете за спешна медицинска помощ до следните лечебни заведения: Жена на 47 г. с работна диагноза контузия на глава - в МБАЛ „Пулс"; Жена на 72 г. с работна диагноза фрактура на таз – в МБАЛ „Пулс"; Мъж на 51 г. с работна диагноза контузия на гръдния кош – в МБАЛ „Пулс"; Жена на 56 г. с работна диагноза политравма – в ОАРИЛ на МБАЛ - Петрич; Мъж на 45 г. с работна диагноза гръдна травма и контузия на глава – в МБАЛ - Сандански; Мъж на 67 г. с работна диагноза контузия на гръден кош, бял дроб и гръбначен стълб – в МБАЛ - Сандански; Мъж на 69 г. с работна диагноза травма на глава и гръден кош – в МБАЛ - Сандански; Мъж на 49 г. с работна диагноза гръдна травма и травма на глава – в МБАЛ - Сандански; Жена на 42 г. с работна диагноза открита фрактура на подбредрица – в МБАЛ - Сандански; Мъж на 32 г. с работна диагноза контузия на глава – в МБАЛ - Сандански; Жена на 69 г. с работна диагноза фрактура на двете бедра и контузия на гръден кош – в МБАЛ – Сандански; Жена на 59 г. с работна диагноза контузия на гръден кош и фрактура на ребра – в МБАЛ - Сандански; Мъж на 47 г. с работна диагноза контузия на гръден кош и фрактура на ребра – в МБАЛ - Сандански.

Със собствен превоз са транспортирани други трима души. 

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" и Военномедицинска академия /ВМА/ също са в готовност да приемат пациенти при необходимост. 

Сигналът за верижна катастрофа с неуточнен брой пострадали постъпва в Районния координационен център – Благоевград в 8.01 ч. Веднага са изпратени 7 линейки на ЦСМП-Благоевград. Впоследствие са изпратени още пет санитарни автомобила – от ЦСМП-Благоевград и ЦСМП-Кюстендил. В 08.40 ч. започва транспорт на пострадалите от екипите на ЦСМП – Благоевград.

Движението по лентата на АМ Струма в посока от Кресна към ГКПП-Кулата вече е свободно за движение. ОДМВР-Благоевград апелира за повишено внимание и шофиране със съобразена с пътните условия скорост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови