17-годишно момиче почина в училищен двор в София

OFFNews 03 април 2018 в 07:52 6314 5

17-годишно момиче е починало в понеделник в двора на 96-о СУ „Лев Николаевич Толстой“ в кв. „Люлин“.

Говорителят на софийския център за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска уточни, че в 20.09 ч. в ЦСМП- София е получен сигнал за припаднало 17-годишно момиче в двора на училището, пише "Фокус".

По думите на Сунгарска в 20.20 ч. на 11-та минута, линейката е била на мястото, като екипът в линейката е констатирал смъртта на младото момиче.

Близо час след това линейка отново била повикана на мястото. Този път причината била нервен срив на майката на починалото дете. При пристигането на колата на Бърза помощ обаче близки на семейството не допуснали лекарите до жената. Вместо това те започнали да удрят и ритат линейката. Пострадали при инцидента медици няма.

По отношение на причината за смъртта на момичето, Сунгарска уточни, че това могат да кажат само патоанатомите след аутопсията.

Сунгарска допълни, че в 21.03 ч. от Центъра са повикани отново на същия адрес, като сигналът е, че майката на момичето е в тежка нервна криза и се нуждае от помощ.

Говорителят на ЦСМП – София уточни, че в 21.15 часа, т.е. на 12-ата минута, линейката е била там.

„Хората, които са се събрали, посрещат линейката с блъскане и ритници. Добре, че на място е имало полиция, за да може да предотврати по-тежък инцидент. В крайна сметка линейката не е била допусната до страдащата жена“, каза Сунгарска.

Тя обясни, че не е ясно състоянието на жената, тъй като не са били допуснати до нея. Сунгарска коментира, че от репортажите по случая ѝ е направило впечатление, че охранителят на училището е свидетелствал, че около 19.00 часа на момичето му е прилошало.

„Защо ние сме потърсени 1 час по-късно остава за нас загадка. След като сме потърсени един час по-късно защо има агресия към нас и защо отново има твърдения, че линейките са закъснели при положение, че не са. Ако някой може да измине по-бързо разстоянието от централата на Спешна помощ до училището - нека да го направи, но линейката е тръгнала веднага и на първия, и на втория случай“, допълни Сунгарска.

Според нея това не е закъсняла линейка в никакъв случай. „Ние няма как да се телепортираме или да прелетим. Ние пътуваме по улиците, в задръстванията и по пътищата, които всеки пътува“, посочи още говорителят на ЦСМП – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

03.04 2018 в 13:08

Нека да се изясни случая първо. Да видим кога е било обаждането на 112 и кога е бил предаден сигнала в ЦСМП. Да се разбере имало ли е задръстване, който не е направил път на линейката да си понесе отговорност. Но тези неща не стават в България, защото вината винаги е на външни обстоятелства. И вместо да се търси начин да се променят тези обстоятелства, се свива рамене и керванът продължава.

Трагично е, когато се случват такива инциденти и гневът на роднините на починалото момиче, което по някаква причина не е център на историята за собствената си смърт, е разбираем. Би ме изненадало и ако е безпричинен. Но това не значи веднага, че медиците са виновни, има 100 други възможности.