176 детски градини в София отварят във вторник

OFFNews 22 май 2020 в 19:13 2889 0

Снимка Александра Маркарян

На 26 май 2020 г. подновяват работа 176 детски градини и 24 самостоятелни детски ясли на територията на Столична община. Родителите на общо 11849 деца са заявили желание да изпратят децата си в общинските детски градини. Това е 26 % от общия брой на посещаващите. В самостоятелните детски ясли децата ще са 860, което е 43% от посещаващите, съобщиха от пресцентъра на Общината

По данни на директорите, родители на деца от 6 детски градини не са заявили желание децата им да посещават в предстоящата първа седмица.

В 7 детски градини – пет в район Студентски и по една в район Надежда и Илинден се извършват неотложни ремонтни дейности.

Очаква се детските градини в Студентски и Илинден да отворят врати на 1 юни, а детската градина в Надежда да отвори врати в средата на юни.

Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията.

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

Всички директори на детски градини и ясли в София трябва да спазват инструкциите за организацията на работата:

1. Целта е да се осигурява дистанция между различните групи и между персонала и родителите.
2. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време.
3. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.
4. Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови