176 машини чистят в София, обилен сняг в Смолян и областта

OFFNews 02 април 2020 в 10:40 1803 0

176 снегопочистващи машини са извършили обработки на всички улици и булеварди в София, по които се движи градският транспорт, общински пътища, мостове, основни улици в кварталите, стръмни участъци, както и на Южната дъга на "Околовръстен път", съобщи Столична община

Във всички 24 района на Столичната община са изпълнени обработки със смеси срещу заледяване, както и снегопочистване и избутване на снежна маса. В Природен парк "Витоша" са опесъчени двата пътя „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове.

Очаква се през деня валежите да спират. Градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. 

В страната

Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж в страната. Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода „Предел“, в цяла Смолянска област, както и по път III-198 Гоце Делчев - Катунци, по път I-5 Кърджали - Пчеларово и по път III-865 Кърджали - Ардино.

В област Смолян превозните средства до 12 тона трябва да се движат с вериги по републиканските пътища. Жълт код за опасно време днес е определен в областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Прогнозата на метеоролозите е за увеличаване на снежната покривка в областите Смолян и Кърджали и за валежи от дъжд над 20 л/кв.м в областите Хасково и Ямбол. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват, да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори, напомнят от АПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови