181 940 лв. набра Вечер на добродетелите 2019 в подкрепа на пълноценното развитие и щастливото детство на най-малките

ОFFNews 08 октомври 2019 в 14:37 1895 0

181 940 лв. набра най-голямото благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2019. С набраните средства, в двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив, ние ще подкрепим поне 800 деца в ранна възраст и техните семейства.  

Над 400 гости подкрепиха нашата кауза и присъстваха на Вечер на добродетелите 2019. Сред тях бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, програмният директор „Закрила на детето“ в УНИЦЕФ Даниела Колева, както и редица представители на дипломатически мисии в България. „Ние вече събираме 400 сърца, които туптят заедно с ритъма на нашето сърце и точно това ни дава много заряд, много хъс, много енергия да бъдем по-добри в това да даваме адекватното решение на проблема на всяко едно дете, на всяко едно семейство“, заяви изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова. Емоционалното й обръщение може да видите тук.

Патрон на събитието беше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Заради уговорен преди месеци ангажимент в чужбина, тя не присъства на събитието и отправи своето послание чрез видеообръщение. „Наша обща цел като държава, като общество, трябва да бъде да накараме българските деца да вярват, да имат надежда и да имат много, много смели мечти“, каза още тя. Г-жа Йотова се обърна с много топли думи към фондация „За Нашите Деца“: „С любов и голяма всеотдайност, Вие връщате слънцето в очите на децата и правите така, че всяко дете да има своите мама и татко“.

Поздравителен адрес до фондация „За Нашите Деца“ и гостите на Вечер на добродетелите изпрати еврокомисарят с ресор „Иновации и младеж“ Мария Габриел. В него тя изрази подкрепата си дейността на фондацията. Целият текст може да прочетете тук.

Водещи на събитието бяха едни от най-обичаните български артисти: Йоана Буковска, Дария Симеонова, Бойко Кръстанов, Стоян Алексиев, както и звездната двойка Дони и Нети. Те представиха три истински истории на деца и техните семейства, подкрепени от фондация „За Нашите Деца“, които разчувстваха всички присъстващи. Героите на самите истории също бяха в залата, което направи вечерта наистина незабравима.

В името на пълноценното развитие и щастливото детство на децата между 0 и 7 години, гостите наддаваха на благотворителен търг за уникални предмети и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, подкрепящи нашата кауза. Сред тях бяха ценни шал и картина, изработени по древна техника от българка, живееща в Одрин, дарени от вицепрезидента Илияна Йотова, три тандемни скока с парашут, вечеря с 5-степенно меню, предоставено от шеф Анри Донно, скулптурата „Архангел Михаил“ на Ангел Каравланов, уникална творба на талантливата художничка Събина Данева, дарение от Министерството на труда и социалната политика, както и картината „Преди да падне здрач“ на Исус Русев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ в Стара Загора.

В арт програмата на събитието участваха популярни български артисти. Тя беше открита с две великолепни изпълнения на детския хор на БНР. Прекрасната Мариана Попова пък изпя „Две хубави очи“, с което остави гостите на благотворителното събитие без дъх. Не по-малко впечатляващи бяха и изпълненията на балет Арабеск, пианистът Людмил Ангелов и младите таланти Димитър и Христо.

„Ние трябва да сме заедно и трябва да продължим до момента, в който има и едно дете в риск. Нашата мисия заедно ще продължи“, се обърна към гостите Иванка Шалапатова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови