190 хиляди лева дари Райфайзенбанк за борбата с коронавируса

OFFNews 06 април 2020 в 12:25 5461 0

Традиционната благотворителна кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“, която тази година се проведе по-рано, събра 190 949 лв. в подкрепа на борбата с COVID-19 в България. Средствата са от лични дарения на служители и добавена сума от банката.

Дарението ще бъде разделено по равно между трите болници, чиито медици са на първа линия в борбата с коронавируса. По 63 649 лв. ще получат Военномедицинска академия за закупуване на диагностични тестове, УМБАЛ "Александровска" за осигуряване на специални облекла, консумативи и дезинфектанти, както и УМБАЛСМ "Пирогов" за оборудване на вирусологична лаборатория.

Чрез виртуалния ПОС терминал на платформата https://izberi.rbb.bg/ дарение директно по сметките на трите болници все още може да направи всеки, който желае да прояви съпричастност към медицинските екипи на трите лечебни заведения.

За пръв път от създаването на „Избери, за да помогнеш“ през 2009 г., Райфайзенбанк промени формата на дарителската си кампания. Досега тя стартираше в края на годината и събираше средства за десетки проекти не само в сферата на здравеопазването, а и за културата и образование, социални дейности, опазване на околната среда.

От 2009 г. досега благотворителната кампания е подкрепила над 280 здравни, социални, културни и екологични каузи с близо 3.5 милиона лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews