200 души протестираха под прозорците на Фандъкова заради ремонтите (галерия и видео)

Криминално проявен за хулиганство и опит за убийство искаше да влезе при кмета

OFFNews
05 октомври 2018 в 13:41 | 3571 |3
Сергей Антонов Протест срещу столичния кмет заради ремонта на центъра

Около 200 протестиращи се събраха днес по обед на демонстрация пред Столична община, пред сградата на ул. Московска 33. Поводът са ремонтите със съмнително качество и естетическа стойност на части от центъра на София.

Сред протестиращите имаше общински съветници - от БСП и Реформаторите, представители на политически сили - от левицата, "Да, България", други десни формации, граждани и медии.

Хората скандира "Оставка", "Мафия" и "Данче слез". 

Стигна се и до арест на протестиращ. Задържан бе млад мъж с типично поведение на провокатор и с вид на употребяващ наркотици. Той крещеше на полицаите, охраняващи сградата на общината, облечени сте в сини анцузи, махайте се, бе, отваряйте вратата, кво пазите к.рвата от Самоков и т.н. Той бе отведен първоначално, за да му запишат личните данни и освободен, след което отново се върна пред сградата на "Московска" и продължи да вика по униформените. При опита да бъде задържан, той успя да събори полицай на земята, радиостанцията му отхвърча, след което мъжът бе отнесен в бус на полицията. 

Мъжът е криминално проявен, задържан е за хулиганство, опит за убийство, научи OFFNews.

Жива верига около полицейската кола направиха няколко човека, сред които бившият пи ар на община Младост Петър Кърджилов. Това са същите хора, които подхвърлиха пари в колата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които вече 6 месеца измъчват в ареста, обяви той.  

Две възрастни жени с опит в протестите поискаха полицията да отвори вратата на Столична община, защото е работно време. Те бяха допусната в сградата, едната от призова протестиращите зад нея "тръгвайте всички след нас", но не бе разбрана от по-младите недоволни и никой не я последва. Малко по-късно жените излязоха от общината и се включиха отново в недоволството. 

В началото един от представителите на десните хора Манол Глишев удряше силно по строителна ограда на ремонта на Московска 33, но до сблъсъци с полицията не се стигна. 

Можете да гледате протеста тук:

Очаквайте снимки и подробности.

Препоръчани материали
koga

Рейтинг : 26

05.10 2018 в 16:05 3
+ 0
- 0
Протест пред прозореца на господаря, а него го няма. 200 от робите излезли да блеят безсилни. Останалите цвърчат пред екранчето, събират слюнка.

Дойдат избори, подменят вота, социолозите замажат.. пак старата песен.
Tabadatko

Рейтинг : -232

05.10 2018 в 15:07 2
+ 0
- 0
Протеста беше в Петък, защото тогава работи и общината. Иначе е прав човекът по-долу. Недоволните са много повече.
случайно прочетох

Рейтинг : 4009

05.10 2018 в 14:24 1
+ 1
- 0
Този протест трябваше да е в почивен ден, за да се види колко много недоволни има от некадърното управление на БСП2!