3-годишно дете е починало в столична болница

Според родителите става дума за лекарска грешка

OFFNews
15 ноември 2019 в 14:45 | 6194 |2

3-годишно дете е починало в столична болница на 14 ноември. Министър Ананиев е назначил проверка, съобщиха от пресцентъра на МЗ. 

Момченцето е постъпило в детската болница "Проф. д-р Иван Митев" откъдето е било изпратено в болница "Лозенец".  След преглед в "Лозенец" е било насочено за домашно лечение. След като състоянието на детето се влошило родителите отново го завели в Педиатрията, откъдето е транспортирано в "Пирогов" и малко по-късно е починало.

Родителите винят лекарите за смъртта му. 

На 14 ноември, преди да издъхне, 3 годишното дете е посетило две болници. По думите на доц. Калайков от Специализираната детска болница „Проф. Иван Митев", цитиран от Cllinica.bg, малкият пациент е приет, след като е лекуван от личния си лекар с антибиотик, в амбулаторни условия.

Доц. Калайков обяснява, че детето е прието с температура и състоянието му не е предполагало такъв развой на нещата. Впоследствие е започнало бързо да се влошава и се е наложило да го транспортират в Пирогов.

"Детето е пролежало при нас около 5-6 часа. Всичко, каквото е било нужно като терапия, е направено при нас. Вчера сме го приели, а вечерта е приведено с реанимобил в Пирогов, като при транспортирането е присъствал и лекар от болницата" обяснява за здравния сайт медикът.

Последното лечебно заведение, в което се е лекувало детето, е Пирогов. При тях то е докарано в крайно тежко състояние. Въпреки усилията на екипа, не е било спасено.

„Изразявам съболезнования на родителите. Назначил съм незабавна проверка на случая в трите болници, през които детето е минало. До сряда трябва да ми докладват и ако наистина се установи някакво нарушение, може да бъдете сигурни, че ще има наказани”, обяви здравният министърът Кирил Ананиев.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че ще бъдат проверени трите болници, които имат отношение по случая -  „Проф. д-р Иван Митев”, „Лозенец” и „Пирогов”.

От министерството не дават информация какво е било заболяването на детето.

Препоръчани материали
Киро Горския

Рейтинг : 1032

15.11 2019 в 18:13 2
+ 0
- 0
Няма как винаги да е лекарска грешка, не е пълна информацията по случая
4t5y6u7iu6y5t

Рейтинг : -3200

15.11 2019 в 17:15 1
+ 0
- 0
А ако се окаже родителска грешка ще мушнат ли родителите в панделата? Нещо намирисва на хомеопатии и самолечения...