3D мапинг шоу и много концерти в София за Деня на Европа

OFFNews 09 май 2018 в 06:18 2794 0

Денят на Европа ще бъде отбелязан с най-голямото досега 3D мапинг шоу в България. Спектакълът, който разказва за европейското културно наследство от гледна точка на днешния ден, ще бъде прожектиран днес от 21:30 часа върху фасадата на Министерския съвет в София. 

Концерт на джаз формация София ще има от 11.30 часа на кръстовището на бул. "Витоша" и ул. "Солунска", половин час по-късно Дикси Бойс Бенд ще са на Метростанция „Сердика 2” (междинно ниво). 

"Изгаси крушката, посади дърво" е спектакълът на театър Сириус от 14 часа пред Народен театър „Иван Вазов”. Пак в Градската градина ще звучат и Шлагерите на Европа в изпълнение на Христо Паскалев - Паскал от 15 часа. 

За любителите на Европейски музикални евъргрийни е концертът на Камерен ансамбъл Арс музика от 16 часа на метростанция „Летище София“, както и от 18 часа в градината пред храм „Света София”. Час по-рано София Брас канят на същото място на Европейска музикална разходка, а от 18,30 часа тя се преняся на площад Света неделя. 

Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов ще свири от 17 часа пред Регионален исторически музей – София на площад „Бански” № 1. 

Концерт Музиката на Европа в изпълнение на ансамбъл Софийски солисти ще има от 18 часа на Ларгото. Диригент е Пламен Джуров, участва и камерен хор „Васил Арнаудов” с диригент Теодора Павлович. В програмата са включени Ж. Мюфа, А. Вивалди, Т. Попов, М. Големинов, Г. Зл. Черкин, Г. Фр. Хендел и др.

Концертът се организира от дирекция „Култура” на Столична община, Дом на културата „Красно село” и Дом на културата „Средец”. 

Програмата на Столична община за Деня на Европа включва още: Тържествен концерт в Столична библиотека от 18,30 часа, концерт-спектакъл Цветовете на Европа в същия час в парк Заимов, концерт-спектакъл на колективите на Дом на културата „Средец” и Концерт на Симфониета София в Зала България от 19 часа. Диригент Свилен Симеонов, съвместно с Нишки симфоничен оркестър и НФХ „Св. Обретенов“. Диригент на хора – Славил ДимитровСолисти: Вера Гиргинова – сопран, Биляна Михайлова – мецосопран, Георги Султанов – тенор и Валери Турманов – бас. Ще звучи деветата симфония на Бетовен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови