5 км коли чакат за влизане в София, 2 км - за да я напуснат

OFFNews 21 април 2020 в 08:37 5317 2

Снимка БНР/Николай Христов

За втори ден колони от автомобили чакат на входа и изхода на София призори. 5 километра бе опашката за влизане в столицата на магистрала "Тракия", 2 км коли чакат, за да излязат - съобщава БНР тази сутрин.

Режимът за влизане и излизане от София - най-голямото огнище на коронавируса у нас - няма да бъде облекчен, заяви обаче по този повод ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, чиито призиви хората да не пътуват за Великден бяха пренебрегнати.

Обработката на коли на влизане бе изключително интензивна. За разлика от вчера се пропуска по-голямата част - по наблюдения на журналистическия му екип. Сутринта много коли бяха отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършваха допълнителни проверки. Условието да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че имат работа в столицата.

Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

"Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ - с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка".

Пунктовете на изходите на столицата затвориха в 8 часа. Очаква се интензивен трафик и по време на втория прозорец за придвижване довечера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

Читател Петър

21.04 2020 в 12:10

ТЕЗИ ГЛУПОСТИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНАТ САМО С ПСУВНИТЕ НА ШОФЬОРИТЕ. МЯРКАТА Е БЕЗМИСЛЕНА И С ПРИВКУС НА ОТМЪЩЕНИЕ, ЗА НЕПРЕМЕРЕНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ВЛАСТТА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СИ ПОВЯРВАТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГЛУПОСТИ ЩЕ ВИЖДАМЕ...