50 българи са блокирани в Малта, след като Wizz Air спря полетите

OFFNews 19 март 2020 в 10:37 4943 0

Wizz Air обяви днес, че в резултат на наложените ограничения за пътуване за овладяване на пандемията COVID-19 от 21 март 2020 г. авиокомпанията ще спре всичките си полети от и до Малта до 10 април 2020 г.

Пътниците с резервации, засегнати от спирането на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията.

120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air.

Пътниците могат да изберат също пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.

Wizz Air искрено се извинява на клиентите за причиненото неудобство в резултат на отменените полети, но безопасността и благополучието на пътниците и екипажа остават приоритет номер 1 за авиокомпанията.

Междувременно 50 българи от 6 дни са блокирани в Малта. Освен туристи, сред тях има и хора, който са работили на острова и при създалата се извънредна ситуация, искат да се върнат в България, предаде БНР.

От МВнР засега са казали на нашите сънародници, че няма вариант да им помогнат.

Проблемът с българите в Малта възниква на 14 март, когато заради обявеното в България извънредно положение авиокомпанията Wizz Air отменя полетите си до острова.

Оказва се, че друга авиокомпания няма директни полети до България, затова част от българите си купуват самолетни билети за полет до гръцкия град Солун. Полетът е утре, но това също не е добър вариант, разказва Ирена Василева, която се намира на острова.

Българи са успели да разговарят с една от авиокомпаниите, която се е съгласила да изпрати самолет, за да прибере нашите сънародници, но отново се появява проблем с липсата на добра координация.

В Малта също са въведени извънредни мерки за сигурност. При 450 хил. души население на острова заразени с коронавирус са 40 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови