"Ако това искаше Европа, халал да й е"

OFFNews 17 септември 2015 в 08:20 31785 39

Вчера беше извършен терористичен акт.

Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред bTV в коментар за снощните сблъсъци на границата на Сърбия с Унгария, в която хиляди мигранти от Африка и Близкия Изток в неутралната територия се опитаха да влязат със сила, хвърляйки камъни, тръби и бутилки по полицаите. 20 от служителите на реда бяха ранени. Мигрантите нахлуха на КПП „Хоргош-Рьоске“ и събориха част от телената ограда, поне три деца бяха буквално хвърлени през оградата от бежанци.

В отговор органите на реда използваха водни оръдия и сълзотворен газ, а за подкрепления пристигнаха военни, хеликоптери и военни камиони. Бяха изпратени и спецчасти от националния антитерористичен център на КПП "Хоргош-Рьоске".

По-късно вчера правителството на Унгария взе и решение да построи ограда по част от границата си с Хърватия и по цялата граница с Румъния, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от световните медии.

"Как е възможно Европа да не може да защити сувереността на една държава в ЕС? Къде е Юнкер? Къде в друга държава могат да бъдат удряни с камъни и бутилки полицаи?... Тези хора (в САЩ и ЕС - бел. ред.) се държат към Чехия, Унгария, България като началници. Не сме подписвали договор за отказ от националния си суверенитет. Това е европейско-мюсюлмански съюз, направен против волята на европейските народи", заяви Марков.

Той бе категоричен, че нахлуващите мигранти не са бежанци. "Откъде-накъде ги наричат бежанци, та те нямат паспорти? Как да ги регистрират?"

"48 000 деца са оставени от бежанците в Унгария, никой не знае чии са, без документи за самоличност. Унгарската държава ги настанява, храни ги, какво повече да направи Унгария, да се надупи на тази инвазия? Ние може да сме бедна страна, но не сме идиоти българските граждани и може да питаме защо Юнкер и Шулц мълчат? Защо арабската пролет стана ислямско лято 2015? "

Марков бе категоричен, че "не право, а задължение на българската армия е да защити националния суверенитет" срещу подобна инвазия.

"Отказвам да им съчувствам, те са с такива пачки и по-скъп от твоя таблет", обърна се Марков към водещия. "Ако това искаше Европа, халал да й е", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!