'Америка: Сезони в дивата природа' по Viasat Nature

OFFNews 06 март 2020 в 00:09 1994 0

Снимка Viasat Nature

Сменят ли листата цвета си в Аляска и какъв е цветът на сьомгата през различните сезони?

Това са само част от въпросите, чиито отговори дава научнопопулярната поредица "Америка: Сезони в дивата природа" по Viasat Nature.

Кадрите пренасят зрителите при зрелищната американска дива природа през четирите сезона - на земята, във въздуха, на брега и под водата. Утвърдени кинематографи на дивата природа заснемат континента през цялата година. Докато Земята обикаля около Слънцето, дивите ѝ обитатели преминават през изпитания на живот и смърт. Откритият Тих океан облива с огромни вълни калифорнийския бряг, където слоновите тюлени пристигат, за да се размножават през лятото, докато свирепата горещина поставя койотите под обсада в пустинята на Аризона. 

Докато листата сменят цвета си по време на есента в Аляска, същото се отнася и за червената сьомга, която става пурпурна, приготвяйки се да хвърли хайвер. Зимните виелици погребват горите на изток и планинските върхове на запад под снежно одеяло, но срещу студените предизвикателства се изправят дебелокожите речни видри и интелигентните гарвани. Не след дълго избухват диви цветя и светът се пълни с бръмчащи колибри, романтични игри на влечуги и бебетата на пролетта.
Всеки епизод разкрива забележителни герои, лични страдания, дръзки предизвикателства и ритуали на новото начало. Заемете мястото си на първи ред, за да се насладите на дивия американски пейзаж в една обиколка около Слънцето.

Поредицата можете да проследите всяка неделя от 14:00 часа, а повторението на пилотния епизод е в събота, 7 март, от 20:05.

Viasat Nature позволява на природата да разкаже своята вдъхновяваща история – красива и изненадващо истинска.

Завладяващи истории, разказани от хора на мястото на действието, отблизо и лично. 

За пълната програма на канала следете www.viasatnature.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови