Андрей Райчев: Проблемът с ромите е най-големият за България

OFFNews 12 април 2019 в 08:51 7251 2

Проблемът с напрежението в Габрово, създало се след побоя над служител в супермаркет, е изключително сериозен. Около това твърдение се обединиха социологът Андрей Райчев и политологът доц. Стойчо Стойчев в коментар по темата в ефира на „Здравей, България”.

„Това е много опасно. Това е най-големият проблем на България. Ромите ще бъдат значима част от населението на България в следващите 20-30 години”, каза Райчев.

И допълни, че трябва категорично да бъде доказано на обществото, че те не са привилегировани. Социологът призова хората да не вярват на гръмки обещания на хора, които гарантират, че бързо ще решат този проблем.

„Не мисля, че властта би провокирала конфликт като този в Габрово”, заяви доц. Стойчев в отговор на въпрос дали размириците отклоняват общественото внимание от „Апартаментгейт”.

Стойчев и Райчев коментираха и темата с имотите на властта и дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

„В това състояние комисията не може да лекува властта. Защо ръководството ѝ не бъде изкомпозирано като при ЦИК или Комисията по досиетата?”, запита Райчев.

А Стойчев допълни, че може антикорупционният орган да се председателства на ротационен принцип или от представител на опозицията, стига да не се използва като инструмент за някакъв натиск срещу управляващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

12.04 2019 в 10:51

Чичо Райчо гльода да е в крак с народните маси, за да не изпадне от каруцата с редовни телевизионни експерти.