Андрей Райчев: Проблемът с ромите е най-големият за България

OFFNews | 12 април 2019 в 08:51 | 5861 |3

Проблемът с напрежението в Габрово, създало се след побоя над служител в супермаркет, е изключително сериозен. Около това твърдение се обединиха социологът Андрей Райчев и политологът доц. Стойчо Стойчев в коментар по темата в ефира на „Здравей, България”.

„Това е много опасно. Това е най-големият проблем на България. Ромите ще бъдат значима част от населението на България в следващите 20-30 години”, каза Райчев.

И допълни, че трябва категорично да бъде доказано на обществото, че те не са привилегировани. Социологът призова хората да не вярват на гръмки обещания на хора, които гарантират, че бързо ще решат този проблем.

„Не мисля, че властта би провокирала конфликт като този в Габрово”, заяви доц. Стойчев в отговор на въпрос дали размириците отклоняват общественото внимание от „Апартаментгейт”.

Стойчев и Райчев коментираха и темата с имотите на властта и дейността на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

„В това състояние комисията не може да лекува властта. Защо ръководството ѝ не бъде изкомпозирано като при ЦИК или Комисията по досиетата?”, запита Райчев.

А Стойчев допълни, че може антикорупционният орган да се председателства на ротационен принцип или от представител на опозицията, стига да не се използва като инструмент за някакъв натиск срещу управляващите.

Препоръчани материали
stob

Рейтинг : 1015

12.04 2019 в 12:08 3
+ 0
- 0
А,бе Андрейчо!Защо не ходиш да си пълниш дупките по голф игрищата?!Най-големия проблем на Българите е корумпираната правораздавателна система! Докато т.н. магистрати не се вземат в ръце и започнат да правораздават по законит(,колкото и лоши да са тези зкони) положението в България ще се влошава още повече!Другия голям проблем са т.н политически партии( които ти плащат за поръчаните от тях "социологически"проучвания)Тези партии са едни обикновени акционерни дружества бълбукащи от съперничества между различни икономически групировки, прикриващи се като борци по идеологически причини! И порочното купуване на гласове,предимно от циганското население,ръководено от ромските баронидемонстриращи голямо материано благополучие и "недосегаеми"за корумпираните полиция,прокурори и съдии!
Hissarion

Рейтинг : 2666

12.04 2019 в 10:51 2
+ 1
- 0
Чичо Райчо гльода да е в крак с народните маси, за да не изпадне от каруцата с редовни телевизионни експерти.
Доктор Га

Рейтинг : -121

12.04 2019 в 10:22 1
+ 0
- 0
Най-големият проблем на България са боклуците, които са по върховете в политиката и бизнеса и боклуците, обслижващи тия боклуци. Като теб. Животът на средния българин не го скапват циганите, а лошата инфраструктура, неефективната икономика, лошият инвестиционен климат, корупцията от чистачката до министъра и още хиляди други неща, с които циганята нямат НИЩО общо, колкото и да са нецивилизована пасмина. Та на фона на общата мизерия да кажеш, че те са виновни за всичко е все едно при меланома в напреднал стадий да твърдиш, че здравето ти е зле заради това, че си си порязал пръста. Изобщо, воплите на тоя червен Мунчо поразително приличат на приписването на цялата вина за състоянието на Германия преди 80 години на евреите. Голем смех, баце!