Ангелкова и Ананиев: Здравният туризъм трябва да стане национален приоритет

OFFNews 17 септември 2019 в 20:12 2034 2

България има потенциал да бъде разпознаваема като балнео дестинация с много добро качество. Развитието на здравния туризъм е важен приоритет в работата на министерството на туризма, даващ възможност за устойчиво развитие на сектора.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и с водещи лекари.

Ангелкова и Ананиев са категорични, че "здравният туризъм трябва да стане национален приоритет."

"Представителите на медицинската общност подкрепиха идеята и посочиха, че това е и тяхна цел и за първи път държавата ги подкрепя в такова начинание" - обявиха от пресцентъра на министерството на туризма.

В дискусията са участвали проф. д-р Асен Балтов, проф. д-р Асен Николов, доц. д-р Божидар Финков, проф. д-р Димитър Петков, проф. д-р Елена Илиева, проф. д-р Иван Костов, проф. д-р Иво Петров, проф. д-р Йоаннис Папатанасиу, доц. д-р Костадин Ангелов, доц. д-р Любина Веселинова, проф. д-р Любомир Спасов, проф. д-р Никола Владов, проф. д-р Николай Габровски, д-р Росица Шейтанова, д-р Татяна Ангелова.

Ангелкова информира, че ведомството може да инициира ежегодна конференция за здравен туризъм, в която да бъдат поканени български и чуждестранни специалисти в областта.

Участието на международни форуми също е много важно, защото така можем да популяризираме страната си и нейните възможности за този тип, допълни още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови