Арт-93: Боклукът край Бусманци не е наш

OFFNews 07 февруари 2019 в 20:31 5240 0

Компанията за производство на кожени изделия “Арт – 93” ООД остро се разграничи от намесването й в случая с боклука край река Искър в близост до Бусманци.

От дружеството обясняват, че човекът, публикувал снимките, безпочвено е обвинил фирмата за изхвърления боклук. 

Заявяваме, че дружеството ни - “Арт – 93” ООД няма нищо общо с така изхвърлените кожени отпадъци, което бе потвърдено от извършената от нас на 07.02.2019 г. проверка на място, както и от направените констатации на служители от РИОСВ - София в производствения ни цех, заявяват от “Арт – 93” ООД.

От компанията обясняват, че сами са инициирали проверка по случая.

Ето и цялата позиция на “Арт – 93” ООД, публикувана на фейсбук страницата на фирмата късно тази вечер:

Късно вечерта на 06.02.2019 г. бяхме уведомени от наши клиенти и приятели, че в социалните медии /фейсбук/ се разпространява информация, според която на нерегламентирано сметище, находя що се между кварталите Бусманци и Авдовица, са изхвърлени кожени отпадъци, като това деяние се приписва на нашето дружество. От поместените снимки действително е видно, че са разхвърлени голям брой кожени изрезки, а на една от тях се вижда и ръка, която държи няколко етикета на готови изделия на “Арт – 93” ООД, чието предназначение явно е да наведе към съответните изводи за извършителя на деянието.

С настоящето категорично възразяваме и отхвърляме отправеното обвинение, което оценяваме като неоснователно и безпочвено. Заявяваме, че дружеството ни - “Арт – 93” ООД няма нищо общо с така изхвърлените кожени отпадъци, което бе потвърдено от извършената от нас на 07.02.2019 г. проверка на място, както и от направените констатации на служители от РИОСВ - София в производствения ни цех.

Предприели сме мерки, включително и чрез подаване на сигнали до компетентните за това общински органи, за проверка и разследване на предприетата уличаваща ни кампания, за резултатите от които ще Ви държим в течение.

“Арт – 93” ООД е отговорно дружество, извършващо екологично чисто производство, в дейността на което липсват каквито и да било констатации и обвинения за извършени незаконосъобразни действия.

Фирма “Арт – 93” ООД спазва стриктно разпоредбите на Столична община и цялото българското законодателство относно управление на отпадъците. Това е гарантирано, както от създадената вътрешна организация в дружеството, така и с възложените на служителите ни задължения. Твърдения в обратния смисъл подлежат на доказване,а при липса на такова се квалифицират като неоснователни.

Арт –93 ООД ще търси съдебна отговорност на виновните лицата подронващи авторитета и достойнството на коректна във времето фирма Арт 93 ООД и доброто ни име.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови