Атлантици: Военното министерство даде гласност на хибридна операция на Кремъл

OFFNews 11 май 2018 в 11:59 6984 3

Атлантици: Военното министерство даде гласност на хибридна операция на Кремъл

Българското министерство на отбраната е участвало в популяризирането на хибридна операция на Кремъл. Това се посочва в позиция на Атлантическия съвет на България

От там посочват, че на 9 май на сайта на Информационния център на МО се е появил материал за честването на т.нар. „Безсмъртен полк“.

"Въпросната инициатива е хибридна операция на Кремъл, насочена срещу България и съюзниците ни в НАТО. В редица държави от бившия СССР властите не позволяват провеждането на тази провокативна акция, а носенето на т.н. „георгиевски ленти“ е забранено като символ на войнствената, завоевателна имперска политика на Москва", се посочва в съобщението на Атлантическия съвет.

От там поясняват, че материалът на Информационния център на Министерството на отбраната е илюстриран със снимка от проявата в София, на която най-отгоре стои руския национален флаг.

Недопустимо е българска държавна институция, още по-малко Министерството на отбраната на евроатлантическа България, да популяризира на своя страница в Интернет подобно събитие, което е част от хибридната война на Руската федерация срещу държавата и обществото ни.

Припомняме, че това не е първата неуместна проява на Министерството на отбраната, която най-малкото предизвиква недоумение у нас и сред съюзниците ни.

Атлантиците припомнят случая със салюти пред паметника на съветската армия в София, което определят като провокативно мероприятие, "организирано от руското посолство у нас" по повод руския празник Ден на защитника на отечеството и 100 години от създаването на Червената армия. "Официално те бяха представени, като част от президентския официален протокол в чест на сръбския президент, който тогава беше на посещение у нас. Странно съвпадение, за което впоследствие си чуха неловки оправдания и обяснения от пресцентъра на Министерството на отбраната", посочват от съвета.

Атлантиците настояват министърът на отбраната Красимир Каракачанов да се разграничи от действията на подчинените му служители по връзките с обществеността и да вземе неотложни мерки да не се извършват повече подобни прояви, които могат да се характеризират и като провокации.

Ако не направи това министър Каракачанов, то тогава следва министър-председателят Бойко Борисов да даде оценка на случващото се в Министерството на отбраната и да отговори на въпроса как тази провокация се вписва в мястото и ролята на България като съюзник в НАТО и ЕС, особено в светлината на сегашното председателство на Съвета на Европейския съюз и в навечерието на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София на 16-17 май 2018 г., се казва още в позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

12.05 2018 в 21:32

Някои и аз познавам. Изобщо не всичко правят за пари, вервай ми! Повечето неща - от най-чисти безкористни кариеристични подбуди ...:))

6109

2

Azarael

12.05 2018 в 11:53

"На 15 юни 2017 е учреден „Атлантически съвет на България",
съобщават от организацията. Сред учредителите й са бившите
служебни министри на отбраната Велизар Шаламанов и Тодор
Тагарев. Съучредители са и богословът доц. д-р Дилян Николчев,
както и активистите Манол Глишев, Христо Анастасов,
Кирил Чуканов."
Някои от съучредителите - блюдолизци познавам лично и знам
що за натегачи са всъщност били винаги и че всичко това го
правят единствено с подбудата:
ЗА ЛИЧНОТО ИМ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ ОТ ТАЗИ ПОШЛА ИДЕЯ !

23293

1

Стефан

11.05 2018 в 22:50

Хи-хи! Изтрещелите квартални пенсионери пак съчинили гневна жалба до ОФ-то. Срещу оня мръсник Иванов, който си пълни мазето с туршия и компот за цяла зима! Неговата верица идейно неправилна!
 
X

Да помогнем на украинските деца!