"БЕЗ аварии" два дни в Пловдив

OFFNews 14 ноември 2019 в 16:23 1511 0

Първият по рода си форум на Виа Експо, който се фокусира върху иновациите за повече сигурност и безопасност на оборудване, съоръжения и сгради, бе открит днес в Пловдив. Интересът към темата от страна на българската индустрия е значителен. Два дни "БЕЗ аварии" ще бъде място за полезна среща между лектори и изложители от 7 държави с представители на водещи компании. 

Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив, изпрати поздравителен адрес към делегатите с пожелание за успешни контакти и реализиране на бъдещи съвместни проекти.

Конференцията беше открита от Добрина Проданова - председател на Търговско-промишлена камара-Пловдив, инж. Атанас Ангелов - председател на УС на Българската асоциация на архитектите и инженерите - консултанти, и Йоханес Ван Селм - съветник към Италианската организация за индустриална поддръжка и към Европейската федерация на националните асоциации за индустриална поддръжка. Всички те отправиха призиви за прилагане и осмисляне на ползите от превантивни мерки.

"Виждайки във ваше лице елита на индустрията, сме спокойни, че ще имаме едно по-безаварийно бъдеще", се обърна към участниците Таня Булдеева от Виа Експо.

Форумът ще продължи до 15-ти ноември. Организаторите канят да посетите изложбената зона, която е със свободен достъп. Посещението е възможност за запознаване с иновативни решения за сигурност, безопасност, видеонаблюдение, укрепване на сгради и съоръжения, апаратура за измерване и наблюдение на гранични стойности и отклонения, лични предпазни средства, мониторинг на качеството на ел. енергията и непрекъсваемо захранване, интерком системи и евакуационно оповестяване. Интерес предизвиква софтуер с елементи на изкуствен интелект - той управлява множество системи и минимизира възможността за човешка грешка. Акцент са електрически задвижки и защитни блокиращи системи, които предотвратяват ненужни разливи.

Сред темите в конферентната програма са инфрачервена термография, животоспасяваща техника, финансиране на проекти, сертифициране на продукти за безопасност.

"БЕЗ аварии" е насочена към широк спектър производства. Работното време е от 10.00 - 18.00 (14 ноември), 9.30 - 15.00 (15 ноември), Гранд Хотел Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови