БСП даде на Конституционния съд Закона за социалните услуги

OFFNews 05 март 2020 в 12:27 1746 0

БСП обяви, че внася Закона за социалните услуги в Конституционния съд.

"През март 2018 година беше обнародван Законът за социалните услуги. Негови текстове породиха много напрежение в българското общество, много тревоги и страхове в български семейства. Имаше и протести. Тогава поехме ангажимент, който днес изпълняваме. Внасяме с необходимите подписи Закона за социалните услуги в Конституционния съд, с 38 страници аргументи. Нека Конституционният съд да каже има ли в Закона текстове, които противоречат на Конституцията“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Тя подчерта, че това е правовият ред в държавата и БСП, като парламентарно представена партия, изпълнява ангажимента, който е поела. Тя припомни, че е било отменено влизането на закона в сила от 1 юли 2020 година, именно заради възникналите страхове и напрежение. „Очакваме решението на КС", каза Нинова.

56 граждански организации се обявиха срещу отлагането на Закона за социалните услуги с отворено писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цвета Караянчева, социалния министър Деница Сачева, работодателските и синдикални организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Въпреки уверенията на МТСП, че този закон "не предвижда и не третира отнемане на деца от семейството" напрежение продължава да има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!