БСП и Атака се сбиха за това кой повече обича Русия

OFFNews 09 май 2018 в 14:15 10849 5

Снимка Пресцентър на ПП "Атака"

Депутатите от БСП Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков влязоха в ръкопашна схватка с репортер на тв Алфа, партийната телевизия на "Атака". 

Това се случи по време на честването на Деня на победата пред Паметника на съветската армия в София.

Репортерът на телевизия Алфа се опита да зададе въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, докато тя поставяше венец пред пред паметника. 

В опит да защитят председателя си народните представители от Столетницата Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков започнаха да дърпат и бутат репортера. Това накара полицията, която охраняваше събитието, да се намеси, за да ги разтърве.

От партия "Атака" разпространиха коментар на случилото се, в който освен нападки по адрес на БСП се съдържат и директни обиди към държавата Украйна. Според националистите властта в Киев била превзета от хунта и управлението било поето от фашистко правителство

Ето какво заявяват хората на Волен Сидеров:

"4 години партия АТАКА очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. АТАКА няколко пъти поиска оставката на Вигенин. По време на честванията на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София репортер на АЛФА отново зададе въпроса към председателката на левицата. Вместо адекватен отговор от Нинова, той получили удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков. Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка.

От БСП не пожелаха да коментират и защо не гласуваха предложението на Волен Сидеров и АТАКА да отпаднат санкциите срещу Русия, а сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци", се казва в прессъобщението.

От Атака разпространиха снимки, в които е отблелязано с червена стрелка действията на депутатите от БСП.

От пресцентъра на БСП уточниха пред OFFNews, че не са запознати с инцидента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8007

5

Барс

11.05 2018 в 15:51

Добър пример за долнопробна журналистика. Която съответно увлича и потребители с по-скромен интелект, както добре се вижда.

Един човек с неясни мотиви (макар и теоретично прав, но неуцелил правилния момент) прави минискандал, което се използва за очерняне на проявата по махленски начин. Нито един от участниците в минискандала не е между организаторите, което говори много за журналистическата етика на пишещия и публикуващите.

13214

4

XR4

10.05 2018 в 00:04

Hissarion, точно щях да питам къде е Марешки :)))

16193

3

SC

09.05 2018 в 17:57

Не могат ли да решат спора по мирен начин? Например, Нинова и Сидеров да врътнат по една на Путин и той да каже кой се е справил по-добре.

8604

2

Тебеширко

09.05 2018 в 15:07

Бият се за правото да лижат задните части на Владимир Владимирович. А той пък, вместо да разтърве подчинените си ги настървява с нови парични траншове.

10571

1

Hissarion

09.05 2018 в 14:37

Магарешки обаче ги е надхитрил всички и е отишъл направо в Москва да се докаже като най-топ-баш-русофил.