Баба Дора, която разплака България: Паднах на колене пред Порожанов, за да спася стадото. Не става

OFFNews 15 юли 2018 в 10:03 19966 11

Не мога нищо да направя повече. Борих се. На колене дори му паднах дори (на земеделския министър Румен Порожанов), но не става. Явно служат на Европейския съюз, не на нас - на държавата, на народа си.

Това заяви пред бТВ баба Дора от село Шарково, чиято снимка с една от козичките ѝ обявени за унищожаване заради опасения от чума, се превърна в символ на умиращия земеделски стопанин в Странджа планина.

Трябва да са с гордо вдигнати глави пред Европейския съюз, не пред нас българите, каза баба Дора, която въпреки безизходицата от предстоящата евтаназия, напои животните си и ги нахрани, както всеки ден.

„Министърът каза, че ме гледал по „Фейсбук” и заради мен дошъл тук. Аз го помолих да ми остави животните, да ми ги запази – не искам да ми плаща животните, искам си моето стадо. Човекът каза, че не могат да го оставят, защото попада в трикилометровата зона на убиване”, казва баба Дора.

Жената сама отглежда 140 кози и овце, които днес ще бъдат евтаназирани. Заради възрастта си тя едва ли ще отглежда ново стадо.

"Сама си ги паса, не давам на никой да ми пипа животните. Това е огромен труд, огромна работа, ама, те, министрите, не разбират", казва баба Дора и обяснява, че всичките ѝ животни я обичат: "Те са моите деца."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

11

Мойри

28.07 2018 в 12:01

Много лесно се подвеждаме, много романтична нация сме българите : емоциите рядко се контролират, за да се вземе рационалното решение, хващаме се на евтин популизъм и ни хващат и водят за носа, докато се бием в гърдите бързо-бързо заели сервираната ни позиция. Само че така рядко се стига до СЪЩНОСТТА на нещата и до това да се постигне трайно добро и прогрес. А да, и за капак, се вайкаме как било станало толкова зле. Не че цялото това е толкова лоша черта, но трябва да се озапти, ако искаме повече.

12032

10

Киро Горския

18.07 2018 в 22:54

Баб Дора най-вероятно не е учила след 8 клас и не е излизала от селото си. Баб Дора не може да проумее какви ще бъдат последствията ако плъзне зараза сред останалите стопанства. Баба Дора си говори на козичките, защото е самотна. Трябва ли баба Дора да определя бъдещето на животновъдството в България за следващите 5 години? Трябва ли министрите да се съобразяват с една бабичка, която нищо не разбира освен да си гледа козите? Хайде по-сериозно моля? А тези, които ходят из селото и пускат стадата из гората, за да не ги избият имат по-малко мозък и от козите на баба Дора. Жал ви е за 100 кози, ама чумата ако плъзне в страната ще псувате политиците, че нищо не са направили да спасят милиони кози. И ще има санкции от ЕС за несправяне със ситуацията. Тогава може да им покажем снимки на баба Дора с нейните 22 кози и да им кажем, че ни е станало жал.

10571

9

Hissarion

16.07 2018 в 09:34

Във всеки българин живее един малък Динко, който вижда конспирации навсякъде около себе си и гори от желание да набие злото. Някои хора дават голяма изява на вътрешния си Динко и той започва да разбира и от ветеринарна медицина, и от квантова физика. Един призив към българщината му във фейсбук е достатъчен, за да се емне на другия край на България и да бие лошите. И този случай е една такава мила родна картинка.

8968

6

Тахтун

15.07 2018 в 16:16

Вие имате ли представа какво е ЧУМА? Баба Дора с нейния акъл не може да разбере, че ако плъзне заразата из държавата ще плащаме като за всички кози в Европа! Няма друг начин посред лято да се спре чума по животните. Жалко за тях, но може да стане още по-лошо. А сега и БСП се опитва да яхне хорското нещастие! Престанете да пишете глупости и мислете с главите си!

8931

5

AnderXale

15.07 2018 в 15:18

Днес са животните, утре ще сме ние хората! Това са истниските фашисти!

6162

4

red-army

15.07 2018 в 12:21

Поне едно параграфче боднете за това, че износа на месо, яйца и млечни продукти спира заради същата чума. Пишете и колко милиона от заплати ще загубят хората в животновъдството.

А и пишете как бабата взима по 200 лева на коза от данъците платени от хора много по-бедни от неяю как заради милионите обезщетения, които ще платим десетки пациенти с рак няма да получат лечение защо не пишете?

11024

3

Комита

15.07 2018 в 11:39

Порожанов и мазните корумпета като него са истинската чума. Тях трябва да умъртвят! Животновъдите вече си казаха, че има нещо много гнило в цялата тази история и масово приспиват здрави стада.

Нищо чудно ако се окаже, че Пеевски си е купил хиляда козички и сега му разчистват конкурентите.

12779

2

Немец

15.07 2018 в 11:01

А,бе, дървен,имаш ли представа какво са животните за тия хора....самовлюбено копеле...
 
X

Да помогнем на украинските деца!