Бабата на Кристин от Сотиря ще съди лекаря от Спешна помощ

OFFNews 21 август 2019 в 08:45 3967 0

Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, заяви бабата на починалата 7-годишна Кристин от сливенското село Сотиря. 

Болницата не беше подготвена за този тежък инцидент, каза още Милка Георгиева по бТВ. Детето беше изнасилено и пребито с камък, почина от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството му е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания. 

Д-р Недко Димитров, дошъл с линейката по сигнала за пребитото дете, обвинява бабата, че не е успял даокаже първа помощ на момиченцето. По думите му Георгиева му е попречила. Нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение”, разказа вчера д-р Димитров.

Според Милка Георгиева линейката не е била оборудвана за тежкия случай. Тя очаква д-р Недко Димитров да бъде наказан и настоява той да си скъса дипломата на медик. 

Днес излизат резултатите от вътрешната проверка в Центъра за спешна помощ в Сливен, за да се реши ще бъде ли наказан д-р Недко Димитров. 

Междувременно от държавното обвинение заявиха, че нараняванията на Кристин са били несъвместими с живота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови