Багер разкопа дюните на плажа в Ахтопол, които са защитена зона (видео)

OFFNews 22 май 2020 в 21:18 6702 3

Багер е разкопал днес дюните на плажа в Ахтопол. За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на фейсбук страницата си. Дюните са защитена територия. След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави. Подадени са сигнали до институциите имащи отношение по случая, но никой проверяващ не е дошъл на мястото навреме.

Според очевдидец багерът е "изравнявал" дюните, а според друг дюните се копаят от дни, като пясъка от тях се изсипва в морето, за да се увеличи плажа. 

“Отидохме до Ахтопол да видим, какво е ровил багерът днес. Ровил е дюните на входа към плажа от югоизток. Ето го и багера, паркиран зад някогашната дискотека на плажа. Вижда се регистрационният номер. Ходейки по следите видяхме, къде е спрял работа, очевидно разтревожен от това, че някой снима. И очевидно чака да продължи утре”, написа във фейсбук профила си политологът Евгений Дайнов.

Имотът е в границите на Натура 2000 защитена зона Странджа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

3

Стик

24.05 2020 в 16:39

Руснаците, пък, с багер откраднаха историческото ни наследство:
„Русия ни заличи от делото на Кирил и Методий
България не се споменава никъде на паната в центъра на София
Старателното избягване на България като основен фактор за разпространяването на азбуката продължава и в описанието на Соловецкия манастир, където според уточнението под снимка имало над 4000 тома на „древноруски, гръцки и латински език”.
От години Русия води целенасочена политика в присвояването на българската писменост. Нашенци разказват, че руснаците са изтрили всички данни в историческите си музеи, че Кирил и Методий са създатели на българската азбука.“
(fakti.bg/kultura-art/477130-ruskiat-centar-v-sofia-zalichi-balgaria-ot-deloto-na-sv-sv-kiril-i-metodii)

10372

2

elbarbudo

23.05 2020 в 21:40

Никой няма да се закопае сам - едни мутри ще си увеличт кинтите в сметката и толкоз!

4010

1

Клисаров

23.05 2020 в 18:38

Уродите копаят към дъното , дано се закопаят сами !