Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, обявиха от българското министерство на земеделието.
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“.
Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Последни коментари
Джендо Джедев
Миньори и енергетици на протест: Либерализацията на цените да се отложи с 3 години
Mateevk
Миньори и енергетици на протест: Либерализацията на цените да се отложи с 3 години
случайно прочетох
Чиновничка във Варна получила 400 000 лв. за заплати за 8-те години след края на проект
Mateevk
Чиновничка във Варна получила 400 000 лв. за заплати за 8-те години след края на проект
230 млрд баксов
Те казват, те обещават. ДПС се похвали как Пеевски и Борисов работят в тандем