Българите в Гърция не искат Писанчев за консул

Юлиан Христов | 17 юли 2017 в 12:44 | 8116 |4
Заради връзки с ДС и некомпетентност: Българи в Гърция искат отстраняване на дипломати
Заради връзки с ДС и некомпетентност: Българи в Гърция искат отстраняване на дипломати

Българи в Гърция искат отзоваването на първите дипломати в южната ни съседка заради некомпетентност и връзки със службите.

В протестна нота, която ще бъде изпратена до министъра на външните работи Екатерина Захариева, се иска отзоваването на Владимир Писанчев, бивш шеф на ДАНС в периода на източването на КТБ, който сега е генерален консул в Солун. Иска се и отстраняването на временно управляващият посолството ни в Атина - Веселин Иванов и Панталей Спасов, който е неакредитиран посланик. 

Веселин Иванов, който е бил офицер в бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб на БНА, ръководеше военното разузнаване в мандата на министъра на отбраната Николай Ненчев. Заради отказа му да разсекрети досиетата на военните разузнавачи, той беше отстранен

В протеста до Захариева се изразява притеснение от липсата на посланик на България в Атина, като временно назначените дипломати там не организират ефективно работата на посолството.

"Работата с граждани върви насила, персоналът на Консулска служба към посолството е крайно недостатъчен. Нужно е да се назначат поне още един консул и един сътрудник за сметка на останалия персонал. Ченгета и разузнавачи не ни трябват", се посочва в текста на нотата.

От текста става ясно също, че близо 300 хил. българи в Гърция се обслужват от едва седем души.

В същото време работата на консулската служба с граждани е от понеделник до петък от 9.00 до 13.30 часа. Следобяд работното време продължава, но по телефона и то само от 14.30 до 16.00 часа, когато пък свързването е трудно.

В нотата се настоява за незабавното отстраняване на дипломатите, увеличение на състава на консулската служба с двама души, поставяне на директен телефон с консулската служба, увеличаване на времето за обслужване на граждани на 8-часов работен ден и увеличаване на площта за работа с граждани. 

Препоръчани материали
Бойка

Рейтинг : 1000

19.07 2017 в 21:55 4
+ 1
- 0
Господа,Ризанов и Професор Балкански не коментирайте преди да се информирате!Явно и Вие смятате че ние сме "другите българи".Всички които работим в Гърция си плащаме всички държавни данъци и такси,независимо че не ползваме услуги.За заработените пари плащаме ДОД,а те "чисти"се вливат в хазната или в различни институции.Това е наше право да не сме доволни,след като сме БЪЛГАРИ като вас.След като имаш задължения имаш и права.Прочете,информирайте се(г-н П.Анастасов е дал линк)и тогава можем да водим диалог,въпреки че не знаете проблемите тук в Гърция.Желая Ви здраве и разум,господа!
Petar Anastasov

Рейтинг : 1000

18.07 2017 в 08:22 3
+ 1
- 0
Г-н Ризанов,
Бедна Ви е фантазията къде отиват всичките изкарани и спестени пари на хората живеещи и работещи в Гърция! Храня роднини, издържат студенти и наливат в Родината Евра! А дали е през НАП или през банката е все тая!
Понеже offnews пусна статията преди да е пусната нотата затова липсват и подробностите в нея.
Незнам каква изпълнителна "власт" ви гони но ви предлагам да прочете исканията на гражданите и ще разберете, че те не искат нищо особенно, неизпълнимо и странно! Просто да си вършат работата, а пенсионерите ченгета да си ходят на село!

Г-н Балкански, подписката е подписана от 245 души и не претендира да покрива мнението на други граждани. В Антеката с тези искания 245 се подписаха че подкрепят, а само 5 против.

На вас ако ви се живее с ченгета приберете си ги и ги направете кметове! Подаряваме Ви ги.

Ето и линк към подписката, ако разбира се има опция да се покаже в коментарите линк, защото ми е първи коментар тук:
http://www.bac.gr/upload/documents/17.7.17.pdf
Denis Rizanov

Рейтинг : 31281

17.07 2017 в 16:45 2
+ 10
- 2
Преди да се увеличава състава на консулските ни служби в Гърция, да се разкрие по едно гише на НАП! първо да си платят всички дължими суми към държавата и след това да претендират как да бъдат обслужени.
Освен това все си мисля, че е работа на изпълнителната власт да организира и провежда външната политика и взаимоотношения на страната ни, а не на временно пребиващи там по една или друга причина български граждани.
:)
Професор Балкански

Рейтинг : 88708

17.07 2017 в 13:31 1
+ 20
- 15
Хехе, "българиТЕ в Гърция"???!!! "Протестна нота"???!!! И колко точно от всичкиТЕ "българи в Гърция" са подписали тоя пасквил? Срам ви е да кажете ли? Otwraten sum.