"Българската Коледа": Историята на 8-годишния Виктор

OFFNews 12 декември 2017 в 18:35 2940 0

8-годишният Виктор е едно от децата на "Българската Коледа". 

Виктор е дете със Синдрома на Даун. Налага се всяка седмица да посещава логопед. Започва да посещава и психолог заради рефлукс на психическа основа, който се отключва в детската градина. 

Посещенията при психолог обаче струват 30 лева на час, а е препоръчително детето да посещава психолога два пъти седмично. 

Аз съм пускала неведнъж SMS-и за "Българската Коледа", но не вярвах, че ще помогнат и на нас, даже мислех да не подавам документи, разказа пред OFFNews майката на момченцето Оля Коцева.

Тя все пак решава да подаде необходимите документи и е изненадана от отговора, че детето ѝ ще получи средства от инициативата. 

1000 лева от "Българската Коледа" отиват за Виктор. 

Беше голяма помощ, голямо облекчение да съм сигурна, че имам необходимите пари за посещението при психолог, разказва майката. 

Тя обясни, че Виктор ходи с голямо желание при детския психолог и вече се вижда голям напредък, тъй като момченцето се опитва да говори, а психологът го учи и да брои. 

Детето сега е в първи клас, посещава помощно училище. 

Майка му го взема на обяд и започват останалите занимания, които включват плуване, фехтовка, а в топлите месеци и езда. Виктор се радва и на всяко посещение при психолога. 

Оля Коцева е категорична, че ще кандидатства и тази година за средства от "Българската Коледа" и се надява отново да получи помощ от инициативата.

Всеки, който желае да дари за "Българската Коледа", може да го стори, като изпрати SMS на номер 1117 или се обади на тел. 09001117. С всяко обаждане или SMS дарявате 1 лв.

Дарение можете да направите и чрез банковата сметка на инициативата: 

ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД
BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG13UBBS80023300186210

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови