Българската компания A Data Pro подновява партньорството си с ВТУ за нови 10 години

Продължава стажантската програма за завършващите студенти

OFFNews 28 март 2019 в 17:21 2848 0

A Data Pro продължава сътрудничеството си с Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ за нови 10 години. Това стана ясно на церемония днес във Велико Търново, на която изпълнителният директор на A Data Pro Илия Кръстев и ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов преподписаха договора за партньорство в присъствието на студенти и преподаватели.

Успешното партньорство между университета и A Data Pro датира от 2009 г. с предоставянето на експертна помощ за модернизиране на учебните програми, стажове за завършващи студенти и оборудване на над 15 профилирани кабинета и зали. Само за 2018 г. са направени инвестиции от 85 600 лв. за оборудването на залите.

„Бих искал искрено да благодаря на Великотърновския университет за пълноценното партньорство и разбирането, че академичното ръководство трябва да се обедини с бизнеса в обща цел: завършващите студенти да имат не само знания, но и практически умения, които да улеснят навлизането им на пазара на труда в България и света“, каза Илия Кръстев, изпълнителен директор на A Data Pro.

По повод преподписването на споразумението между компанията и Великотърновския университет за нови 10 години ректорът проф. д-р Бонджолов каза:

"Благодарение на усилията и на доброто сътрудничество, което имаме вече толкова много години, ние успяхме да направим в почти всички факултети на университета специализирани кабинети. Това е начинът, по който трябва и ще продължим да работим и занапред. Ще продължим да задълбочаваме сътрудничеството между Великотърновския университет и A Data Pro, защото само това е пътят, по който да помагаме на нашите студенти да си намерят добра работа, да трупат стаж и опит още докато следват. Още веднъж ви благодаря за това, което правите за университета."

Възпитаници на университета са част и от мениджмънта на A Data Pro, като над 85% от преминалите стажантски програми получават предложения за постоянна работа и остават в компанията.

В рамките на партньорството се включва развитието на различни форми на съвместно обучение на студенти, модернизиране и адаптиране на учебните програми, организиране и провеждане на практики и стажове на студенти в компанията и курсове за повишаване на квалификацията на преподавателите.

Сътрудничеството също включва работа по общи проекти в областта на образованието, продължаващото обучение и научната дейност, както и такива с международно участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови