Баневи: Нито сме се крили, нито имаме имение в Ница

OFFNews 28 октомври 2018 в 14:51 9544 4

Снимка БГНЕС

"Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България"

Това се посочва в позиция на семейството, разпространена от агенция "Фокус". Позицията е провокирана от  "начина, по който е бил отразен арестът на Евгения и Николай Баневи".

"Семейството не притежава „имение” в Ница. От есента е наета къща с цел трите по-малки деца да започнат да учат във Франция." - твърдят Баневи.

"Пита се защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват. След ареста на родителите им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци - на 9, остават безпризорни на летището почти без пари. Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата? Децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успяли да се върнат. Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията?" - пише в позицията.

От прессъобщението става ясно още, че "възражения по обвиненията на Специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11519

4

d0ni

29.10 2018 в 17:09

Банев остави детето на починалата си съпруга без издръжка, какво тръгнал да реве че неговите деца останали за малко без пари.

12032

3

Киро Горския

29.10 2018 в 15:39

Сериозно ли са им оставили децата сами на летището да се оправят? Това е невъзможно.