Банско и Боровец откриват ски сезона днес

OFFNews 15 декември 2018 в 07:14 4379 0

Днес е официалното откриване на ски сезона в Боровец и Банско. 

Курортът в Рила ще посрещне първите любители на зимните спортове, като отвори ски-център "Ястребец" с пистите "Попангелов" и "Ястребец 3", както и ски-пистите "Рила", "Иглика" и "Ротата" в ски-център „Ситняково“ с прилежащите ски-влекове. 

Стартът на ски сезона започва точно в 8:30 сутринта. По традиция на първата седалка на лифт "Ястребец Експрес" ще бъде ски легендата Петър Попангелов заедно с бъдещите звезди в снежните спортове - децата от ски-клубовете в Боровец. С първата седалка те ще скъсат банера „Borovets is Open“ и ще дадат символично начало на новия сезон.

Добри условия за ски има на двете любими писти в ски-център „Ястребец“, както и на зелените "Ротата" и "Рила" и синята "Иглика" пред хотел „Рила“. За периода 15-21 декември лифт картите ще бъдат на намалена цена от 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца.

Кабинковият лифт "Ястребец" също ще бъде отворен през уикенда.

Подготовката на останалите писти тече и при наличие на ниски температури и добри условия концесионерът "Бороспорт" предвижда отваряне на цялата ски зона скоро.

За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 22 г. и възрастни 65+. 

Сезонната карта за курорта е без промяна - 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца, с включено нощно каране. Сезонна карта за делнични дни с нощно каране остава на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете. 

Днес се открива ски сезона и в Банско. Купонът започва в 8,30 ч. с "Открий злато в лифта" на Бъндеришка поляна, съобщиха от общината. Програмата включва още Влез в отбора на шампиона, Масово спускане на ски звездите и децата от ски училище ЮЛЕН, Концерт на Гери Никол и DJ Party и старт на Ловци на съкровища и награждаване на победителите в игрите. 

На площад „Никола Вапцаров“ пък Ути Бъчваров очаква в 16 часа гостите на планинския курорт с кулинарен театър. Ще има и Концерт на фолклорни състави от Община Банско, кукерско шествие и лазерно шоу.

Официалното откриване на ски сезона с официалните гости и ски легендите е в 18 часа, след него ще има празнична заря и Концерт на Румънеца и FolkustiX – световни хитове преплетени с български фолклор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови