Банско ще има втори лифт

OFFNews 28 декември 2017 в 12:23 6541 3

На Банско ще бъде построен втори лифт, но за строежа ще бъде изготвена оценка за въздействие върху околната среда и оценка за съвместимостта. Това заяви на брифинг в Министерски съвет екоминистърът Нено Димов.

Докато МС заседаваше днес, под прозорците на властта имаше и протест на екоактивисти, които не искат да се строи на Пирин без ОВОС. Демонстрация "за" втори лифт имаше пък в Банско. 

"Отваряме възможността за инвестиционен интерес за втора кабинкова линия и решаваме един проблем, който чака от дълго време. Това е добър сигнал за развитието на ски спорта в Банско и в България като цяло, има и икономически измерения", съобщи министър Нено Димов пред журналисти.

"Той добави, че ако има инвестиционно намерение, не очаква проблеми с изграждането на втори лифт, защото ще има процедура по обществено обсъждане. Каквото и инвестиционно намерение да има, какъвто и проект да бъде зададен, той ще мине през всички екологични процедури", категоричен бе Нено Димов.

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е доволен, че красивата българска природа ще е достъпна до все повече туристи.

"Нека да се поздравим с този успех", коментира той.

"И ние искаме да спасим природата на Пирин, може би от псевдоеколозите", отчете вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

28.12 2017 в 17:37

Поразия, аргументацията ти е нефелна.
Може би никога не си бил на Банско и затва не си наясно.

Дотам докъдето се качва кабинката без проблем се качваш с автомобил и квото има да се строи е вече построено.
Хубав втори лифт догоре дори ще е полезен в екологично отношение, защото ще намали потока коли нагоре, който в момента е безумен именно заради липсата на читав лифт.

Аз не разбирам как не се разбира нещо толкова елементарно.

21061

2

рамбо

28.12 2017 в 13:29

Това последно ли е или предпоследно? След като ще се прави и оценка за въздействието, то тези които са наясно, знаят че тя може да се обжалва в съда и така ще минат още 5-10 години. Дотогава много вода ще изтече