Барикадата пред румънското посолство не оцеля

OFFNews 14 август 2020 в 07:39 7038 3

Барикадата пред румънското посолство на бул. "Ситняково" не оцеля. Изградена снощи от протестиращите, тя е била премахната от 20 полицейски коли рано тази сутрин, съобщава БНР. Това е станало малко преди 5 ч.

От всички кръстовища изскочиха полицейски автомобили, на жандармерията, обградиха ни и започнаха да изискват документи - разказа един от участниците в барикадата пред "Хоризонт".

При акцията са били арестувани трима души, двама от които са били без лични документи. Третият е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Сега движението пред посолството е нормално.

Започва 37-ият ден на протести с искане за оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, за въвеждане на машинно и дистанционно гласуване и за свикване на Велико Народно събрание с цел промени в Конституцията.

Палатките пред посолството бяха разпънати снощи малко след 21:30 ч. Движението, което се отбиваше именно натам заради блокадата на Орлов мост, бе спряно.

Остават блокадите на Орлов мост, пред ректората на Софийския университет, на бул. "Дондуков" (при Министерски съвет) и на бул. "Цар Освободител".

Протестът тази вечер отново започва в 19 ч пред фонтана пред парадния вход на президентството под надслов "Да защитим демокрацията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

3

b

14.08 2020 в 10:12

За селяните: Румънското посолство, се нарича кръстовището на Шипченски проход / Иван-Асен II и Ситняково. Да, там е самото посолство, но блокадата е на кръстовището, а не на посолството. Пука им на протестиращите за посолството.

Примерно между Орлов мост и Левски/Цар Освободител има три посолства.

Протестиращите блокират трафика в София, а не посолства.

5712

2

tough

14.08 2020 в 09:10

Алеле, верно изтрещеха неядливите тримца. Кво са ви виновни румънците бe, завиждате ли им? Да не би те да си избраха мутри да ги управляват? Барем пред щатското направете, оттам доста заповеди излизат към властта.

2900

1

nrb

14.08 2020 в 08:13

Ми нормално да я махнат бе Идиоти. Правите барикада пред посолство на друга държава. Все едно искате да им обявите война. Идиоти с идиоти.