Бебе на 2 дни почина в монтанска болница

OFFNews 29 януари 2020 в 13:00 2756 0

Снимка Facebook

Бебе на два дни е починало в болница в Монтана, съобщи бТВ. Родителите са внесли сигнал до прокуратурата в града.

На 23 януари Изабела Петрова ражда момченце в многопрофилната болница в Монтана. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия ден бебето се влошава и почива. Семейството е от Враца, но майката е решила да роди в Монтана заради добрите отзиви, които чула. 

Бременността е протекла нормално, а неин лекар е бил завеждащият отделението Захари Николов, уточнява опечаленото семейство. Когато получава болки, Николов я изпраща в болница, където лекарите взимат решение за раждане със секцио. 

Момченцето се ражда 3,500 кг. и 50 см. Според епикризата детето е родено без наличието на здравословни проблеми. Изабела вижда детето си на втория ден, защото не се чувствала добре след раждането. "Ръчичката му беше ледено студена и трептеше. Попитах защо трепери, казаха ми, че това е нормално", разказва майката. 

Вечерта тя отива да види детето отново, то обаче повръща, след като е било нахранено. Майката вика акушерката, която по думите ѝ не се отзовава веднага, а след това успокоява майката, като й казва, че е нормално да повърне.

Бащата на детето заяви, че вечерта, когато то се е влошило, никой не е уведомил майката или семейството. В събота сутринта майката научава, че детето се бори за живота си. През нощта са били извикани кардиолог и педиатър. Медиците казват на семейството, че причината за внезапната смърт е сърдечна недостатъчност.

Семейството се пита как два дни новороденото е при здравите деца, а след това умира. От болницата казват, че е твърде рано за изявление. "Сформирана е комисия, която ще проверя случая, включително и дали има отклонения от медицинските норми. Чакат се резултатите от хистологичната експертиза, която ще стане готово след 20-тина дни", допълват от МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. 

Родителите призовават за справедливост и ако е допусната лекарска грешка, докторите да бъдат лишени от права, за да не навредят на други деца  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!